Ercişte Öğretmenler Günü buruk kutlandı

Ercişte Öğretmenler Günü buruk kutlandı -Vanın Erciş ilçesinde düzenlenen etkinlikte, geçen yıl meydana gelen depremde yaşamını yitiren 64 öğretmen unutulmadı


VAN (A.A) - Vanın Erciş ilçesinde düzenlenen etkinlikte, geçen yıl meydana gelen depremde yaşamını yitiren 64 öğretmen unutulmadı.
     24 Kasım Öğretmenler Günü, 23 Ekim 2011 tarihinde 64 öğretmenin hayatını kaybettiği Erciş ilçesinde buruk kutlandı.
     İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan ile öğretmen ve öğrenciler, ilk olarak depremde yaşamını yitiren ve ilçede toprağa verilen 6 öğretmenin Seyit Muhammed Kabristanındaki mezarını ziyaret etti.
     Depremde kendisi ile eşi ve çocuğu da yaşamını yitiren öğretmen Mehmet Murat İşlerin mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 64 öğretmen için dua etti.
     Daha sonra Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda devam etti.
     Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı slaytların sunulduğu programda, yıl içinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle son bulan programa Kaymakam Barboros Baran, Belediye Başkan Vekili Ali Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Ercişte Öğretmenler Günü buruk kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER