Erciyese tırmanma duvarı

Erciyese tırmanma duvarı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Kayak Merkezine 12 metrelik tırmanma duvarı yaptırıldı.
     Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, yaptığı açıklamada, amaçlarının Erciyes Dağında turizmi 12 ay boyunca canlı tutmak olduğunu söyledi.
     Bu çerçevede Hacılar Kapıda tırmanma duvarı yaptırdıklarını ifade eden İkiler, şöyle devam etti:
     Tırmanma duvarımız 12 metre yüksekliğe sahip. Profesyonel yarışların yapılabileceği bir parkur. Ayrıca, profesyonel dağcılara antrenman ve eğitim için de hizmet verecektir. Üniversite ve dağcılık kulüplerimiz ile işbirliği içerisinde faaliyetler yapacağız. Buralarda hem ulusal hem de uluslararası yarışmalar düzenleyeceğiz. Bu şekilde de Kayserimizin ismini uluslararası platformlarda en iyi şekilde duyuracağız. Trekking için yollarımızın güzergahları da belirleniyor. Bununla beraber bisiklet sürmek ve at binmek için güzergah belirleme çalışmalarımızda devam ediyor. Erciyes-i hem yaz hem de kış turizm merkezi yapmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.
     Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, dağcılık dersi kapsamında, tırmanış duvarında antrenman yaptı.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Erciyese tırmanma duvarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER