Erdek kurtuluşunu kutladı

Erdek kurtuluşunu kutladı


BALIKESİR (A.A) - Erdekin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, törenle kutlandı.
     Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İskender Tunaboylu, Başsavcı Emir Raşit Dellalın Cumhuriyet Alanındaki anıta çelenk sunmasının ardından belediye binası önünde, şehitler için dua edildi.
     Erdekin düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırılmasından sonra Mustafakemalpaşa ilçesinden gelen mehteran takımı, konser verdi.
     Aysan, törende, aynı geçmişe sahip olmanın ve aynı geleceğe doğru kararlı adımlarla, birlik ve beraberlik içinde yol almanın sorumluluğunu herkesin taşıması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Çatışmalarla, kavgalarla tüketilmeye çalışılan enerjimizi, birlik ve beraberliğimizle çoğaltmak, geçmişte vatanımız için canını feda edenlere ve gelecek kuşaklara borcumuzdur. Artık çok iyi bilinen bir gerçek vardır ki, geçmişten gelen ve Erdeki tahrip eden ağır borç yükü işimizi güçleştirmiş, ilçemizi her alanda getirmek istediğimiz düzeye ulaştırmamızı zorlaştırmıştır. Geçmişte yaşanan kavgaları bir yana bırakıp, anlayış, hoşgörü ile birlik ve beraberliğimizi güçlendirip, bu zorlukları aşabiliriz. Biz, bu anlayışla ilçemiz için çözüme odaklandık. Sizlerin büyük desteğiyle Erdekin çehresini değiştiren birçok çalışma yaptık. Bugün, Güney Marmaranın en lüks devlet hastanesini, yeni ana okulumuzu, Zeytinliada arkeoparkımızı, kapalı spor salonumuzu, yapay balık yuvalarımızı, Apostol mesire yerimizi, birçok mahallemize yepyeni yolları, parkları ve daha nicelerini Erdeke ve sizlerin hizmetine kazandırdık.
     Aysanın gazilere plaket vermesinin ardından Erdek Lisesi öğrencisi Furkan Tekkanat, Bu Vatan Kimin- adlı şiiri okudu, İstiklâl Ortaokulu halk oyunları ekibi, gösteri sundu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Erdek kurtuluşunu kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER