Erdemitte yangın tatbikatı

Erdemitte yangın tatbikatı -İtfaiyenin tatbikatında senaryo gereği çıkan yangını gerçek sanan vatandaşlar, kısa süreli tedirginlik yaşadı


BALIKESİR (A.A) - Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, eski bir zeytinyağı fabrikasında yangın tatbikatı yaptı.
     Cennetayağı Mahallesindeki eski ve kullanılmayan bir zeytinyağı fabrikasında düzenlenen tatbikatın senaryosu gereği çıkarılan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, 3 dakika içinde olay yerine ulaştı.
     Yangını kontrol altına alan ekipler, 15 dakika süren söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmalarına geçti. Bu sırada yangını gerçek sanan bazı vatandaşlar, kısa süreli tedirginlik yaşadı. İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, korkulu gözlerle yangını ve söndürme çalışmalarını izleyen mahalle sakinlerine, yangının eğitim amaçlı olduğunu söyleyince tedirginlik sona erdi.
     Aynı yerde iki kez çıkan yangına 10ar kişilik iki itfaiye ekibi, donanımlı teçhizatıyla müdahale etti. Tatbikatta, termal kamera ve oksijen tüpleri de kullanıldı.
     İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, bölgenin en eğitimli itfaiye teşkilatı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     İtfaiye personelimiz, gelişen teknolojinin imkanlarından sonuna kadar faydalanarak yangın, trafik kazaları ve diğer olaylara gerekli müdahaleyi yapabiliyor. İtfaiye teşkilatımızdaki tüm personelimiz ülke çapında uzman eğitimciler tarafından periyodik aralıklarla eğitimlerden geçiriliyor. Son yaptığımız eğitim tatbikatında da İstanbuldan gelen deneyimli eğitimci itfaiyeciler, personelimize eğitim verdiler. Edremit İtfaiye Müdürlüğü olarak bölgemizde talep eden diğer tüm itfaiye birimlerine bilgi birikimimizden faydalanmaları için eğitimler veriyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Erdemitte yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER