Erdemlide el sanatları sergisi açıldı

Erdemlide el sanatları sergisi açıldı


MERSİN (A.A) - Erdemlinin Çeşmeli beldesinde el sanatları sergisi açıldı.
     Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Çeşmeli Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Dekoratif Ahşap Boyama, Süsleme ve Transferci kurslarını tamamlayan 18 kursiyerin hazırladığı ürünlerden oluşan sergi açıldı.
     Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Ömer Okur, sergi açılışında, ilçe merkezi, belde ve köylerde yaşayan vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yaş sınırlaması olmaksızın mesleki, teknik, sosyal, kültürel ve okuma-yazma kursları açtıklarını söyledi. Okur, talepler doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceklerini kaydetti.
     Çeşmeli Belediye Başkanı Halil İbrahim Dur da, kursiyerlerin el sanatlarını yaşatmanın yanında, kendilerini geliştirerek, ürettikleri ürünleri satıp aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.
     Bundan sonra açılacak kurslara maddi ve manevi destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Dur, Kursiyerlere sahilde hazırlanacak noktalarda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini sergileyip, satılabilmeleri için stant açma fırsatı sunacağız dedi.
     Konuşmaların ardından 18 kursiyere belgeleri Çeşmeli Belediye Başkanı Dur, Erdemli ASO Müdürü Okur ile usta öğretici Havva Karagöz tarafından verildi.
     (DÇ-VEG-ST)
<< Önceki Haber Erdemlide el sanatları sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER