Erdemlideki sel

Erdemlideki sel -Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever: Selde zarar görenlere toplam 1 milyon liralık acil nakit yardımı yaptık


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Erdemli ilçesinde 9 Kasımda meydana gelen selde zarar görenlere toplam 1 milyon liralık acil nakit yardımı yaptıklarını söyledi.
     Sever, beraberinde AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Merter Mekin Salt ile AK Parti Erdemli ilçe teşkilatının Öğretmen Evinde düzenlediği 7. Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
     Sever, burada yaptığı konuşmada, ilçede 9 Kasımda meydana gelen selde zarar gören vatandaşların yaralarının sarılmaya başlandığını ifade etti.
     Selde zarar görenler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sever, Selde, evleri sular altında kalan ailelere 2 bin 500er lira, iş yeri zarar görenlere ise 2 biner lira olmak üzere toplam 1 milyon liralık acil nakit yardımı yaptık. Tarım alanları zarar gören çiftçilerin ise tarımsal kredi borçlarının 1 ya da 1,5 yıl ertelenmesi için çalışma yapıyoruz dedi.
     Sever, Türkiyenin Avrupa ve gelişmiş ülkelerin kıskandığı bir ülke haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Sağlık, eğitim, dış politika, ekonomi, turizm ve ulaştırma konularında müthiş bir hamle yapıldı. 2002 yılında 230 milyar dolar olan milli hasılamız 2011 yılı itibarıyla 772 milyar dolar olmuştur. İhracatımızı ise 36 milyar dolardan 135 milyar dolara, yıl sonuna kadar ise 150 milyar dolara çıkartmayı hedeflemekteyiz. Hükümetimiz, dünyadaki tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen kalkınma hamlesini sürdürmeye devam ederken, 2023 vizyonunda da ihracatımızı 500 milyar dolara, kişi başına geliri ise 25 bin dolara çıkartmayı amaçlamaktadır. Bizler de bu hedefe ulaşmak için var gücümüz ile çalışmaktayız.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER