Erdemli Belediyesinin yıl sonu el sanatları

Erdemli Belediyesinin yıl sonu el sanatları resim sergisi


MERSİN (A.A) - Erdemli Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte açılan El sanatları Resim Kursunun yıl sonu sergisi törenle açıldı. Törende konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye olarak birçok alanda kurs açtıklarını ve resim kursunun bunlardan sadece birisi olduğunu kaydetti.
     Erdemli Belediyesi Sanat Galerisinde değişik meslek dallarından 20 kursiyerin yıl içinde hazırladıkları 60 eser yer aldı. Açtıkları kurslarda birçok kişinin sanat ve meslek öğrendiğini dile getiren Tollu, bu konuda bu yıl hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi. Birçok ev hanımının açılan kurslar sayesinde aktif hale geldiğini vurgulayan Tollu, aynı şekilde engellilerin de öğrenir ve ardından da üretir hale gelmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.
     Bir toplumun gelişiminde en büyük etken ve göstergenin sanat olduğunu hatırlatan Tollu, "Biz de ilçemizin gelişmesini istiyoruz. Bunun aksini kimse istemez sanırım. Hal böyle olunca sanata önem vermemiz gerekir. Toplumların gelişmişlik düzeyleri diğer etkenlerin yanında sanatla da ölçülür. Biz, bu anlayış etrafında sanatsal ve kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Bunların yanında mesleki eğitime de ayrı bir önem veriyoruz. Buradan yetişen vatandaşlarımız Erdemlimize ve dolayısı ile de ülkemize katkı sunuyorlar dedi.
     Bu tür çalışmalara desteklerinin artarak süreceğini dile getiren Tollu, `Artık Erdemli ünlü limonu, domatesi ve ardından Muzunun yanında sanatıyla da anılır hale gelecek. Bu vesile ile bugün bu sergiyi açan, eğitim gören bütün sanatçık kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Onlar bugüne kadar öğrenci idi. Şimdi ressam oldular. Kutluyorum" diye konuştu.
     Kursiyerler başkan Tolluya tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Erdemli Belediyesinin yıl sonu el sanatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER