Ereğlide bozuk yollarla ilgili afiş gerginliği

Ereğlide bozuk yollarla ilgili afiş gerginliği -Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, bozuk yolların karayolların sorumluluğunda olduğuna yönelik astıkları afişin kaldırılmak istendiği iddiasıyla karayolunu bir süre trafiğe kapattı


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bozuk yolların karayolların sorumluluğunda olduğuna yönelik astıkları afişin kaldırılmak istendiği iddiasıyla karayolunu bir süre trafiğe kapattı.
     Ereğli-Alaplı yolu Kışla mevkisindeki bir üst geçide astıkları, Bu yolun bakım ve kontrolü tamamen karayolları yetkisi ve sorumluluğundadır yazılı afişi, karayolları ekiplerinin polis nezaretinde kaldırmak istediğini iddia eden Posbıyık, güzergahı bazı belediye meclisi üyeleri ve zabıta ekipleriyle 5 dakika trafiğe kapattı.
     Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kışla mevkisi güzergahındaki yolda oluşan çukurlar nedeniyle araçların egzozlarının koptuğunu, jantlarının eğrildiğini iddia etti.
     Sürücülerin yolda çalışma yapılmaması nedeniyle tepki gösterdiğini belirten Posbıyık, şunları kaydetti:
     Bu yol güzergahı karayollarına ait. Yolun düzeltilmesini söylüyoruz ama sonuç alamıyoruz. Bozuk yollar nedeniyle vatandaşların araçları zarar görüyor ama çalışma yapılmıyor. Sonra da ekipler bizim afişimizi kaldırmak istiyor. Biz kanunlara son derece saygılıyız. Eğer bir hatamız varsa kaymakamlık, belediye başkanlığına bir yazı yazar, İlgili kanun gereği bu yanlıştır der, biz de bir hatamız varsa düzeltiriz. Hiçbir yazı yazmadan polis ve karayolunun gücüyle kaba kuvvetle afişi indirmek istiyorlar. Bu hak mıdır- Belediye ekipleriyle polisi karşı karşıya getiriyorlar. Ne var bu afişte, küfür mü var- Bu afişi yazılı talimat gelmeden asla kaldırmayacağız.
     Posbıyıkın bir süre zabıta ekipleriyle görüşmesinin ardından güzergahtan ayrılmasıyla trafik akışı normal seyrine döndü.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ereğlide bozuk yollarla ilgili afiş gerginliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER