Ereğlide organik tarım bahçesi kuruldu

Ereğlide organik tarım bahçesi kuruldu


KONYA (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçunun başkanlığını yürüttüğü Akgöl Havzası Belediyeleri Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Birliği, organik sebze deneme üretimlerine Atatürk Kültür Parkı civarındaki 17 dekarlık arazi üzerinde başladı.
     Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, bakım ve ürün geliştirme çalışmalarını Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün üstlendiği organik tarım arazilerindeki biber, fasulye, salatalık başta olmak üzere domates, patlıcan ve kabak gibi sebze fidelerinin bakımının itina ile yapıldığını belirtti.
     Elde edilen organik domateslerden salça üretimi yapıldığını ifade eden Oprukçu, şunları kaydetti:
     Ereğlinin tarımsal üretimini sanayiye entegre etmek adına deneme üretimleri yapıyoruz. Bunun yanında organik üretime de önem veriyoruz. Nasıl ki, beyaz kirazımızın ikram edilmek üzere tanıtım amaçlı reçelini yapmışsak, Akgöl Havzası Belediyeleri Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Birliği olarak Belediyemiz öncülüğünde yapmış olduğumuz organik tarımdan hasat edilen domateslerle de salça üretimini Belediyemizin tesislerinde gerçekleştiriyoruz. Amacımız, son dönemlerde organik tarımla elde edilen ürünlere olan yöneliş nedeniyle bölge çiftçilerinin görerek üretim yapmalarına öncülük etmektir. Organik tarımla birlikte bunu sanayiye entegrasyonunu sağlayarak organik gıdalar üretiminin yapılabilmesinde perdeyi aralayabilmektir. Yöremizde elde edilen ürünlerin sanayi hammaddesi olarak kullanımıyla birlikte istihdama yönelik çalışmaların yapılabileceğini görebilmektir. Böylelikle kadınlarımız, kızlarımız, kardeşlerimiz istihdam imkanı bulur.
    
     Muhabir: Mithat Korkusuz
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Ereğlide organik tarım bahçesi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER