Ereğli Belediye Başkanı Posbıyıkı, Çinli heyeti

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyıkı, Çinli heyeti ziyaret etti


ZONGULDAK (A.A) - Çin Halk Cumhuriyetinin Jinhua şehrinden gelen heyet, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyıkı ziyaret etti.
     Posbıyık, ziyarette yaptığı konuşmada, bir süredir kardeşlik ilişkisi içerisinde bulundukları Jinhua kenti delegasyonunun ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 2012 yılının Türk-Çin Kültür Yılı olarak kabul edildiğini ifade eden Posbıyık, şöyle konuştu:
     Biz yıllardır, Çin Halk Cumhuriyeti ile kardeş ülke olduğumuzu ispatlamaya çalışan bir kentiz. O bakımdan da gerçekleştirilen bu ziyareti daha anlamlı buluyorum. Ziyaret kardeşlik anlamında çok olumlu bir adım olacaktır. Kendileriyle yapacağımız görüşmeler sonunda da kardeşlik ilişkilerimizin daha iyi noktalara geleceğine yürekten inanıyorum.
     Jinhua Belediyesi Halk Kongresi Daimi Komitesi Müdür Yardımcılarından Qian Shimao da, kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti. Shimao, Bizde bir atasözü vardır, Dağlar çok güzel, sular çok güzel, dolayısıyla da insanlar çok güzel. Biz Ereğliyi böyle görüyoruz. İlçenin yapılaşma ve inşaatlar açısından da gelişmiş olduğunu gördük. Düzgün bir yapılaşmanız var. Bizde de son yılların en önemli sektörü inşaattır. Kasım ayında Jinhuada çok büyük bir fuar düzenlenecek. Bu fuarda sizleri de aramızda görerek misafir etmek istiyoruz diye konuştu.
     Ziyarette Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Müdür Yardımcıları Zhang Zhiming, Xu Guangming, Jinhua Belediyesi Ulaştırma Bürosu Genel Müdürü Qiu Jianzhong, Jinhua Karayolları İdaresi Genel Müdürü Xu Xiaohe ve Jinhua Dış İlişkiler Birimi üyesi ve tercüman Xu Shufangta yer aldı.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Ereğli Belediye Başkanı Posbıyıkı, Çinli heyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER