Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık:

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: -Zonguldakta demir çelik ve TTK var diye ve ilimizi yüksek gelirli yer kabul ettikleri için teşvik kapsamına almıyorlar


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldakta demir çelik ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) var diye ve ilimizi yüksek gelirli yer kabul ettikleri için teşvik kapsamına almıyorlar dedi.
     Posbıyık, Ereğli Muhtarlar Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilçede bulunan öğretmenevinin iç tefrişatının biran önce yapılmasını istediklerini söyledi.
     Öğretmenevinin iç tefrişatının yapılamamasından dolayı hizmete açılamadığını belirten Posbıyık, şöyle konuştu:
     Mevcut bina çürümeye başladı. Burada İl Özel İdarenin yerleri boş duruyor. Zonguldakta, Karabükte ve Ankarada İl Özel İdarenin yerleri düşük ücretle kamu yararına çalışan derneklere verilir. Sadece bu Ereğlide uygulanmıyor. Çok yüksek paralarla istedikleri için o gariban derneklerde buralarda yer alamıyor o yüzden her taraf boş duruyor. Zonguldakta demir çelik ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) var diye ve ilimizi yüksek gelirli yer kabul ettikleri için teşvik kapsamına almıyorlar. Konya, Kayseri, Gaziantepi teşvik kapsamına almışlar. Türkiyenin en çok gelişmiş illeri buralar. Biz ERDEMİRi çok seviyoruz onun için canımızı veririz ama OYAKı sevmiyoruz. OYAK Ereğliye tepeden bakıyor. Tepeden baktıkları için biz de onları sevmiyoruz.
     (MUH-FER-KÖS)
<< Önceki Haber Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER