Erganide kadınlar istihdam ediliyor

Erganide kadınlar istihdam ediliyor


DİYARBAKIR (A.A) - Ergani ilçesinde kadınlar istihdam ediliyor.
     Ergani Belediyesinin kadınları istihdam etmek amacıyla başlattığı çalışma sürüyor. İlçe halkının kadınların çalışma hayatına yönelik bakış açılarını kırmak için başlattığı projeyle birçok kadına iş olanağı sağlanıyor. Proje kapsamında kadınlar bu yıl orta refüjlerde çiçek ekiyor.
     Ergani Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Azak, kadına yeni iş alanları oluşturmak ve kadına bakış açılarını değiştirmek amacıyla başlatılan çalışmanın başarıya ulaştığını söyledi.
     Bu tür projeleri artırmaya çalıştıklarını belirten Azak, "Kadınlar, iş alanına giriyor. Güvenleri artıyor. Kendilerini ifade etmelerini sağlıyor. Bunun yanında halkın bakış açısı da değişiyor. Çalışma esnasında esnaf özellikle kadınları destekliyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" dedi.
     Çalışanlarından Ayşe Çim, bölgede kadına yönelik olan ön yargıyı yıkmak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Ekmek parası için çalışmak zorundayız. Öncelikle belediyeye bu projeye yaptığından dolayı teşekkür ediyoruz. Yaz mevsiminde değil, sürekli belediyenin istihdam edileceği bir ortamın sağlanmasını bekliyoruz. Çalışan kadın sayısının artırılmasını istiyoruz. Boş zamanlarımızda çalışarak, aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz."
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Erganide kadınlar istihdam ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER