Ergene Nehrindeki kirlilik

Ergene Nehrindeki kirlilik -Kirliliğe dikkati çekmek amacıyla Edirnenin Uzunköprü ilçesinden Ankaraya yürüyen grup, 34 günde 600 kilometre yol katederek Eskişehire ulaştı


ESKİŞEHİR (A.A) - Trakyada bulunan Ergene Nehrindeki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla Edirnenin Uzunköprü ilçesinden Ankaraya yürüyüş başlatan Trakya Halk Komitesi üyesi 8 kişi, 34 günde 600 kilometre yol katederek Eskişehire ulaştı.
     Grupta yer alan Bülent Uluada, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden balık tutulan, yüzülen ve su içilebilen Ergene Nehrinde bugün var olan kirlilik sorununa dikkati çekmek ve çözüm için bir adım atmak amacıyla 10 Haziranda Uzunköprüden Ankaraya yürüyüşe başladıklarını bildirdi.
     İlk hedeflerinin 40 köy, 3 belde ve iki ilçeden geçerek İstanbula ulaşmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini belirten Uluada, İstanbula ulaştığımızda topladığımız imza sayısı 11 bin 700e ulaşmıştı. İstanbuldan sonra Yalova, Bursa ve ardından yürüyüşümüzün 34üncü gününde Eskişehirdeyiz. Şu ana kadar 600 kilometre yol kat ettik ve daha 210 kilometre yolumuz var dedi.
     Uluada, sıcakta yürümenin zor olduğunu anlatarak, günde ortalama 30 kilometre yürüdüklerini kaydetti.
     Yürüyüş sırasında bir veya iki saatte bir mola verdiklerini dile getiren Uluada, şöyle konuştu:
     Yemek yiyeceğimiz zaman molalarımızı bir saate çıkarıyoruz. Çok fazla sıvı tüketiyoruz. Akşam erken yatıp, sabah erken yola çıkıyoruz. Özellikle kamyon şoförlerinden çok büyük destek gördük. Kornalarıyla bize eşlik ettiler. Hatta bazen biz dalgın dalgın yürürken, korna çalarak bizi ürküttüler. Sohbet ettiğimiz kamyoncu arkadaşlardan bazıları da sorunumuza sahip çıkıp bize ikramda bulundu.
     Uluada, en geç 23 Temmuzda Ankarada olmayı planladıklarını söyleyerek, Ergene Nehrinin temizlenmesi talebiyle topladıkları imzaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle Trakya illerinin milletvekillerine sunacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Oktay Özden / Sedat Gök
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ergene Nehrindeki kirlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER