Erzindeki terör saldırısı

Erzindeki terör saldırısı -Hatay Valisi Lekesiz: -Emniyet güçlerimiz büyük bir fedakarlık göstermek suretiyle Ramazan Bayramı öncesinde özelde ilimizin genelde ise ülkemizi bir infiale sürükleme arzusuyla hareket eden örgüt


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Erzin ilçesinde 2 polis memurunun hafif şekilde yaralandığı saldırıyla ilgili 1 teröristin, kan izlerinin takibi sonucu arazide ele geçirildiğini belirterek, Emniyet güçlerimiz büyük bir fedakarlık göstermek suretiyle Ramazan Bayramı öncesinde özelde ilimizin genelde ise ülkemizi bir infiale sürükleme arzusuyla hareket eden örgüt mensuplarına fırsat vermemişlerdir dedi.
     Vali Lekesiz, Erzin Hükümet Konağında düzenlediği basın toplantısında, terör saldırısının ardından bölgedeki arama çalışmaları ve operasyonların sürdüğünü kaydetti.
     Saldırıyla ilgili bilgi veren Lekesiz, Erzin ilçe merkezinde güvenlik kuvvetleri tarafından bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan arama çalışmaları sırasında şüphelenilerek durdurulan araçtan açılan ateş sonucunda çıkan çatışmada 2 polis memurunun hafif şekilde yaralandığını belirterek, görevli güvenlik kuvvetlerinin açtıkları ateş sonucu teröristlerin kaçmak zorunda kaldığını söyledi.
     Lekesiz, şunları kaydetti:
     Hemen sıcağı sıcağına yapılan takip ve arama sonucunda teröristlerin kaçtığı araç, terk edilmiş vaziyette bulunmuş ve araçta yoğun kan izlerinin olduğu anlaşılmıştır. Araçta yapılan incelemede 2 adet el bombası ve 1 adet telsiz bulunmuştur. Terör örgütü mensuplarının gasp ettikleri ikinci araç da yine Başlamış köyü yakınlarında terk edilmiş halde bulunmuştur. İkinci araçta yapılan incelemede de yoğun kan izlerinden ve çaldıkları aracın sahibinden aldığımız değerlendirmelere göre teröristlerin 3 tanesinin ağır şekilde yaralandığı anlaşılmıştır. Yine dün saat 23.50de eş zamanlı olarak Kaymakamlık lojmanına yine gasp ettikleri araçla terör örgütü mensupları saldırı düzenlemişlerdir. Kaymakamlık Lojmanında görevli polis memurlarının ve 100 metre ilerideki jandarma teşkilatımızın karşılık vermesi üzerine teröristler bir çeşit çapraz ateş arasında kalmışlar. Görevli arkadaşlarımızın belirttiğine göre 2 terörist yine vurulmuştur.
     Teröristlerin kaçmalarının ardından yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini dile getiren Lekesiz, şöyle devam etti:
     1 tane patlatılmaya fırsat bulunamayan RPG 7 roketatar ve onun mühimmatı ile teröristlerin ayakkabıları yol üzerinde bulunmuştur. Yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda yine terör örgütü mensuplarının kaçtığı aracın terk edilmiş olduğu ve araçta yine aynı şekilde yoğun kan izlerinin olduğu anlaşılmıştır. Erzin Hükümet Konağı önünde teröristler tarafından bir şekilde park edilmiş haldeki araçta yaklaşık 70 kilo patlayıcı, bomba imha uzmanlarımız tarafından, teröristlerin patlatmasına imkan verilmeden etkisiz hale getirilmiştir. Tüm çatışmalar sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarından 1 adet RPG7 roketatar ve mühimmatı, 1 adet Uzi marka otomatik silah ve mühimmatı, 1 adet tabanca, 5 adet el bombası, 3 adet el telsizi ve çok sayıda otomatik silah, mermisi ve şarjörüyle birlikte olayda kullanılmak üzere gasp edilmiş olan 4 tane araç ele geçirilmiştir.
    
     -Bir terörist yaralı olarak ele geçirildi-
    
     Lekesiz, polis özel harekat ve jandarma birimlerinin arama tarama faaliyetlerinin olumlu sonuç verdiğini belirterek, Arama tarama faaliyetleri olumlu sonuç vermiş ve 1 terörist yaralı olarak arazide yakalanmıştır. Kendisi gibi en az 2 tanesinin daha yaralı olduğunu ve yakın bölgede olabileceklerini söylemiş ve buna ilişkin arama tarama faaliyetleri de devam etmektedir diye konuştu.
    
     -Polis memurlarının sağlık durumları iyi-
    
     Hafif yaralı olan 2 polis memurunun tedavisinin Osmaniye Devlet Hastanesinde devam ettiğini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını anlatan Vali Lekesiz, Emniyet güçlerimiz büyük bir fedakarlık göstermek suretiyle Ramazan Bayramı öncesinde özelde ilimizin genelde ise ülkemizi bir infiale sürükleme arzusuyla hareket eden örgüt mensuplarına fırsat vermemişlerdir. Bir kez daha bu vesileyle gördük ki hiçbir toplumsal değeri, hiçbir kutsalı olmayan, bu topraklara kin ve nefret duygusunu ekmek isteyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Ramazan ayında üstelik de Kadir gecesinden bir gün önce kardeş kanı dökmek isteyen, hiçbir kutsalı olmayan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu vesileyle tüm halkımız, bir kez daha örgütün iç yüzünü bir kez daha iyi anlamıştır diye değerlendiriyorum dedi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Erzindeki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER