Erzincan Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni -Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olan 142 öğrenciye törenle diplomaları verildi


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törende, 10. dönemden mezun olan 142 öğrenciye törenle diplomaları verildi.
     Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, okulun spor salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının şanlı bir tarihe sahip olduğunu belirtti.
     Toplumun huzurunun sağlanması bilincinin en önemli kaynağının kolluk teşkilatı olduğunu ifade eden Çiftçi, Bunun başında da polis teşkilatımız gelmektedir. Polis teşkilatı ve polis arkadaşlarımız devletin vitrinidir. Vatandaşlarımız sokakta polisi gördüğünde, polisin uygulamalarıyla, devleti görür dedi.
     Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Birimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Karani Bilgiç de öğrencilerin 2 yıl önce herhangi bir vatandaşken artık güvenlik gibi önemli bir hizmeti sunan görev insanları olarak ülkenin ve vatandaşların huzuru için çalışacaklarını ifade etti.
     Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Habip Yılmaz, mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yılmaz, şunları kaydetti:
     Milletimize hizmet ederken her zaman güler yüzlü, şefkatli, her ne şartta olursa olsun milletine yararlı olmayı ve milletin hizmetine koşmayı kendinize şiar edininiz. Sizler misyon ve vizyon sahibi gençler olarak aldığınız eğitim ve edindiğiniz mesleki terbiye ile zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmayınız. Cesur olunuz, astlarınızı sevin, üstlerinizi sayıp meslek disiplininden asla taviz vermeyiniz.
     Konuşmaların ardından dönem birincisi Enes Zararsız, yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra okulda ilk 10 dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi.
     Polis adaylarının yemin etmesinin ardından geçit töreni yapıldı. Tören sonunda mezun öğrenciler şapkalarını havaya atarak, mezuniyetlerini aileleriyle paylaştı.
     Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Vekili Hasan İşcan, Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzincan Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER