Erzuruma inen Ermenistan uçağı

Erzuruma inen Ermenistan uçağı -Başbakan Yardımcısı Arınç: -Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti; Biz insani yardım amacıyla Halepe gidiyoruz. Uçak indirildi, incelendi ve bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın hav


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzuruma inen Ermenistan uçağıyla ilgili, Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti; Biz insani yardım amacıyla Halepe gidiyoruz. Uçak indirildi, incelendi ve bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsaade edildi dedi.
     Arınç, Kestel ilçesinde Yenimahalle Mahalle Konağı ve 10 adet parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursada eğitim, altyapı ve yeşil alanlar konusunda çok önemli hizmetler yapıldığını söyledi.
     Arınç, az önce gazetecilerin kendisine bir konu hakkında soru sorduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Konu hakkında bilgim olmadığı için cevap vermedim. Ama az önce Ankaradan bir bilgi geldi. Biliyorsunuz birkaç gün önce, Rusyadan hareket eden bir Suriye uçağı Türkiye hava sahasında iken F-16 jet uçaklarımız tarafından inişe mecbur edilmişti. Uçakta silah ve benzeri malzemeler bulunduğu iddiasıyla. Kargo bölümünde birtakım şeyler bulundu. Bunların incelemesi sonucunda, doğru olmayan birtakım malzemeler olduğu tespit edildi ve bu malzemelere el konuldu. Uçak yolcuları serbest bırakıldı ve uçak yoluna devam etti.
     Bu kez Ermenistandan kalkan bir uçağın Halepe gitmek üzereyken Erzurum Havaalanına mecburi inişe zorlandığını biliyoruz. Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti; Biz insani yardım amacıyla Halepe gidiyoruz. Uçak indirildi, incelendi ve bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsaade edildi. Demek ki biz bu konuda çok ciddiyiz. Çok iyi takip ediyoruz işimizi ve görevimizi yapıyoruz.
     Arınç, daha sonra toplu açılışı gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Erzuruma inen Ermenistan uçağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER