Erzuruma inen Ermenistan uçağı

Erzuruma inen Ermenistan uçağı -Erzurum Vali Yardımcısı Aslan: -Uçağın kargosu geri yüklendi. Kapılar kapatıldı. Uçuş izni için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık bir saate uçak kalkacak -Yolcu yok, sadece mürettebat var. Si


ERZURUM (A.A) - Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, teknik iniş yapan Ermenistan uçağıyla ilgili olarak, Uçağın kargosu geri yüklendi. Kapılar kapatıldı. Uçuş izni için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık bir saate uçak kalkacak dedi.
     Arslan, Erzurum Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Erivandan Halepe giden Ermenistan Hava Yollarına ait ANTONO12 tipli uçağın, Erivandan kalkıp Suriyenin Halep kentine yardım göndermek adına Türkiyeden uçuş izni istediğini belirtti.
     Arslan, şunları kaydetti:
     Cumartesi günü Dışişleri Bakanlığından gelen yazı doğrultusunda uçağa şartlı izin verildiği, Türkiye üzerinde uçuş yapması halinde Erzurum Havalimanına indirilmesi gerektiği, yapılacak teknik denetimler sonrasında silah, mühimmat bulunmaması halinde uçuşuna, uçuşunun devamına izin verileceği belirtilmiştir. Bu doğrultuda Havalimanı Mülki İdari Amirliği olarak gerekli önlemlerimizi aldık. Kriz masasını oluşturduk ve gümrük görevlileri, Kolordu Komutanlığından askeri mühimmat konusunda uzman kişiler, emniyetten arama ekipleri, sağlık görevlileriyle beraber hazır bir şekilde uçağı bekledik. Saat 11.15te uçak indi. Denetimler yapıldı. Denetimlerle ilgili raporlar şu anda tanzim ediliyor. Gerekli resmi açıklamayı Dışişleri Bakanlığı yetkilileri yapacak. Raporlar henüz tamamlanmadı.
     Arslan, bir gazetecinin insanı yardım malzemesinin 20 ton olduğu yönündeki sorusunu, 20 ton değil, bin 400 paket yardım malzemesi olduğu bize beyan edildi. Araştırmalar ve tetkikler sonucunda rapor hazır olmadığı için size bir şey söylemeyeceğim. Yolcu yok, sadece mürettebat var. Sivil bir uçak şeklinde yanıtladı.
     Yardımın hangi kuruluştan yapıldığı sorusuna ilişkin de Arslan, Ermenistan devletinin yaptığı bir yardım. Raporlar tanzim edildikten sonra Dışişleri Bakanlığı açıklamayı yapacak. Şu an uçağın kargosu geri yüklendi. Kapılar kapatıldı. Uçuş izni için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık bir saate uçak kalkacak dedi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk/Şükran Yücel
<< Önceki Haber Erzuruma inen Ermenistan uçağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER