Erzurumda Balıklı Göl turizme kazandırılacak

Erzurumda Balıklı Göl turizme kazandırılacak -Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Türkiyenin çeşitli bölgelerinden Söğütlüye gelerek, gölü ziyaret edenler var. Biz de Balıklı Gölü turizme kazandırmak amacıyla yaz sezonun


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentte kutsal olduğuna inanılan Balıklı Gölün turizme kazandırılacağını belirterek, Türkiyenin çeşitli bölgelerinden Söğütlüye gelerek, gölü ziyaret edenler var. Biz de Balıklı Gölü turizme kazandırmak amacıyla yaz sezonunda bölgede çevre düzenlemesi yaptık dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü mahallesinde bulunan ve içerisindeki balıklarla birlikte kutsal olduğuna inanılan Balıklı Gölde yaz sezonu boyunca çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade etti.
     Bölgeyi hem turizme kazandırmayı hem de Erzurum için yeni bir mesire alanı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Küçükler, kentteki Balıklı Gölün, Şanlıurfadaki balıklı göl gibi kutsal olduğuna inanıldığını anımsattı. Küçükler, şunları kaydetti.
     Söğütlü mahallesindeki bu gölün içindeki balıklarla birlikte kutsal olduğuna inanılıyor. Türkiyenin çeşitli bölgelerinden Söğütlüye gelerek, bu gölü ziyaret edenler var. Biz de Söğütlüdeki Balıklı Gölü turizme kazandırmak amacıyla yaz sezonunda bölgede çevre düzenleme çalışması yaptık. Gölün etrafını açtık, düzenledik. Çeşitli ağaçlar ve bitki türleriyle etrafını donattık, yürüme yolları oluşturduk. Mesire alanı içerisine ayrıca çocuk parkı kurduk, bakımı için de bir personel görevlendirdik.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Balıklı Gölü turizme kazandırarak, kentin güzelliklerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı.
     Erzurumun Aziziye ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Balıklı Gölde, Anadolunun fethi sırasında Türk akıncılarının savaşta su içerken sırtlarından vurularak, şehit oldukları ve Allah tarafından balık olduklarına inanılıyor.
     Göl kutsal sayıldığı için bölge halkının gölden balık tutmadığı, göldeki balıkların sırt kısımlarının yara şeklinde olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Balıklı Göl turizme kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER