Erzurumda Kültür Yolu projesi

Erzurumda Kültür Yolu projesi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tarihi Erzurum Kalesinin çevresinde hayata geçirilen Kültür Yolu projesinin ilk etap çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı açıklamada, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğiyle yürütülen projenin 500 milyon lira bütçeye sahip olduğunu belirtti. Projenin 3 etap halinde yürütüldüğünü ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:
     Çok zengin bir tarihi geçmişe sahip olan Erzurum, kendini asıl bu proje tamamlandığında ifade edebilecek. Birinci etap çalışmalarında Caferiye Camisinden, Taşmağazaların üst kısmıyla Erzurum Kalesinin bulunduğu bölgeyi içine alacak. Kurşunlu Camisinde ilk etap noktalanacak. Söz konusu alan ise toplam 75 bin metrekare büyüklüğünde. Birinci etap kamulaştırmalar toplamda 314 parseli kapsıyor. Bu parsellerden yaklaşık 25 bin metrekareye denk gelen 138inde enkaz ve yapılar mevcut. 34 bin 500 metrekare büyüklüğündeki 176 parsel ise arsa niteliğinde.
     Küçükler, bölgede 22 adet tescilli kültür varlığı bulunduğunu, yapılacak çalışmaların yanı sıra tescilli kültür varlıklarının ise restore edileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Kültür Yolu projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER