Erzurumda cinsel istismara teşebbüs ve alıkoyma

Erzurumda cinsel istismara teşebbüs ve alıkoyma iddiası davası -Hakkında 8 ile 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yargılanan sanık beraat etti


ERZURUM (A.A) - Erzurumda barda tanışıp evine götürdüğü genç kızın şikayeti üzerine, "çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" ve "çocuğun cinsel istismarına teşebbüs" suçundan hakkında 8 ile 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yangılanan sanık beraat etti.
     Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık M.T. (27) ve avukatı ile mağdur K.Bnin (17) avukatı hazır bulundu.
     Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak, mütalaasında, cezalandırmaya yeter, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden hakkında "çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" ve "nitelikli olarak çocuğun cinsel istismarına teşebbüs" suçundan dava açılan sanığın beraatine karar verilmesini talep etti.
     K.Bnin avukatı, mütalaaya katılmadığını ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.
     M.T. de önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Adalete inanıyorum. Takdir mahkemenin" dedi.
     M.Tnin avukatı ise "Mağdur beyanları ve toplanan deliller, müvekkilin savunmalarını doğrulamaktadır. Mağdurun polisi aramasına karşı çıkmaması nedeniyle hakkında alıkoyma suçu unsurlarının oluşmadığı açıktır. Ayrıca darp ve cebir izi de bulunmadığından mütalaaya katılıyoruz" dedi.
     Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, sanığın beraatine karar vererek duruşmayı bitirdi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Erzurumda cinsel istismara teşebbüs ve alıkoyma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER