Erzurumda engelliler için park yapımına başlandı

Erzurumda engelliler için park yapımına başlandı


ERZURUM (A.A) - Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Engelsiz Mekanlardan Engelsiz Yarınlara projesi kapsamında park yapımına başladıklarını bildirdi.
     Bulutlar, yaptığı yazılı açıklamada, Palandöken Belediyesi olarak SODES kapsamında hazırladıkları projeyle Erzurumda ilk kez engelliler için park yapacaklarını belirtti.
     Söz konusu çalışmanın şehirde önemli bir eksiği gidereceğinin altını çizen Bulutlar, projeyle engelli vatandaşların hayatını biraz daha kolaylaştıracaklarını vurguladı.
     Engellilerin, geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulmasının, sosyal belediyeciliğin önceliklerinden olduğunu belirten Bulutlar, şunları kaydetti:
     Projeyi uygulayacağımız alan olarak Yenişehir Babadereli Ahmet Efendi Parkını seçtik. Bu parkımızı yeniden dizayn edilmek üzere ihalesini yaptık ve çalışma başlattık. Engelsiz Parkımız yaklaşık 70 bin TLye mal olacak. Parkımızda engeliler için işaretli yürüyüş alanları, engelsiz çocuk oyun alanları, spor aletleri alanı, oturma ve dinlenme alanları, kamelyalar gibi mekanlar olacak. Ayrıca parkta engelli olmayan vatandaşlar için de ikinci bir alan oluşturarak, engelli ve engelsiz vatandaşlarımızı kaynaştırmak adına ortam oluşturduk.
     Bulutlar, parkın 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Erzurumda engelliler için park yapımına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER