Erzurumda il profili çalışması

Erzurumda il profili çalışması -ETSO Başkanı Yücelik: Yatırımcıyı doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Profilimizi bunun için hazırladık


ERZURUM (A.A) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, oda olarak hazırladıkları il profili çalışmasıyla, iş adamlarını yatırım konusunda doğru yönlendireceklerini söyledi.
     Yücelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oda olarak Erzurum ile alakalı hem kültürel hem sosyal hem de ekonomik verilerin bir arada bulunduğu il profili hazırladıklarını söyledi.
     Şu an basım aşamasında olduğunu ve tasarımının yapıldığını belirten Yücelik, Özellikle kalkınma ajansının, istatistik kurumunun, odamızın yapmış olduğu çalışmaların birleşimi diyebiliriz. Hem bunu web sayfamızda paylaşacağız hem de basılı olarak, yerli ya da yabancı iş adamlarımıza ziyaretleri sırasında takdim edeceğiz dedi.
     İş adamlarının Erzurumu daha iyi tanımaları, daha geniş perspektiften bakmaları için böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Yücelik, çalışmada güncel bilgilerin, son istatistik kurumunun açıklamalarının yer alacağını belirtti.
     ETSOnun bütün bilgileri bir arada tutmak zorunda olduğunun altını çizen Yücelik, şunları kaydetti:
     Oda olarak istatistiki bilgileri vermemiz, yönlendirmeleri yapmamız gerekiyor. Yatırımcıyı doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Profilimizi bunun için hazırladık. Hem doğru bilgileri hem doğru yönlendirmeleri bizim kendi çalışmalarımızla harmanlayarak, onların bilgisine sunacağız. Özellikle yabancı iş adamları heyetleri geliyor Erzuruma. Onlar geldiği zaman daha çok özet bilgi ihtiyacı oluyordu. Erzurumun ihtiyacı nedir, yatırım sahaları neler olabilir, kaynakları nelerdir- Teşvikler üzerinden yatırımcıyı doğru yönlendirmeye çalışacağız. Biraz genel ama önemli bilgileri içeren bir il profili olacak.
     Yücelik, yerli ve yabancı iş adamlarını yatırım konusunda doğru ve yerinde yönlendirme yapabilmek için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda il profili çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER