Erzurumda kaçak sigara operasyonu

Erzurumda kaçak sigara operasyonu -Operasyonlarda toplam 146 bin 116 paket kaçak sigara ele geçirildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda yapılan operasyonlarda toplam 146 bin 116 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, batı illerine kaçak sigara sevkiyatının önününe geçmek için 3 ayrı operasyon düzenlendi.
     Erzurum-Erzincan çevreyolunda yapılan yol kontrolünde durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen, kamyonet, dur ihtarına uymayarak kaçmak istedi.
     Ekiplerin takibi sonucu durdurulan kamyonette yapılan aramada sürücü M.K ile yanında bulunan A.K.ya ait olduğu belirlenen 19 bin 930 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     Hilalkent semti girişinde durumundan şüphelenilerek durdurulan, A.Ç,nin kullandığı kamyonda ise saman balyalarının arasına gizlenmiş 122 bin 280 paket kaçak sigara bulundu.
     Bir kargo şirketine verilen ve İstanbula gönderilmek istenen 4 ayrı kutunun içinde yapılan incelemede ise 3 bin 906 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     Operasyonlarda gözaltına alınan M.K. A.K. ile A.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Öte yandan, ele geçirilen kaçak sigaraların piyasa değerinin 580 bin lira, kamuya zararının ise 400 bin lira olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumda kaçak sigara operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER