Erzurumda kentsel dönüşüm çalışmaları

Erzurumda kentsel dönüşüm çalışmaları


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bazı ilkleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Küçükler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumda bir çok alanda kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını belirterek, daha önceki senelerde altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgelerde üstyapı çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bazı projeleri ilk kez hayata geçirdiklerini anlatan Küçükler, şunları kaydetti:
     Bir belediyenin olmazsa olmazı dediğimiz, son projemiz olarak gördüğümüz atık su arıtma tesisi çalışmamız devam ediyor. 60 milyon dolarlık bir yatırım bu. Biz bundan önce içme suyunu, doğalgazı çözdük. Daha sonra şehrin birçok noktasında otopark ve köprülü kavşaklarla ulaşım noktasını çözdük. Şimdi de atık su arıtma su projemizi tamamlıyoruz.
     Kentte mevcut olan ve gelişigüzel kapatılan derelerin ıslahını yaptıklarını ifade eden Küçükler, Erzurumda sel ve su baskınlarını önlemek için önemli bir çalışma yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER