Erzurumda sıcak hava

Erzurumda sıcak hava -Hava sıcaklığının 16 dereceye kadar çıktığı kentte vatandaşlar, park ve bahçelere akın etti


ERZURUM (A.A) - Hava sıcaklığının 16 derece olarak ölçüldüğü Erzurumda, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, park ve bahçelere akın etti.
     Önceki gece yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu kentte, hava sıcaklığının 16 dereceye kadar çıkması üzerine bazı vatandaşlar parklarda piknik yaparken, bazıları da çocuklarıyla birlikte yeşil alanlarda oyunlar oynadı.
     Yakutiye Kent Meydanında torununu gezdiren 50 yaşındaki Mehmet Karslı, uzun süren kış mevsiminin ardından parkta vakit geçirmenin güzel bir duygu olduğunu söyledi.
     Aylardır sıcağa hasret kaldıklarını belirten Karslı, "Erzurum kışı çetin ve zor olan bir şehir. Aylardır böylesine güzel bir hava görmemiştik. Havanın sıcak olması nedeniyle torunumu alıp dışarı çıktım. Tam bir yaz havası var. Her taraf cıvıl cıvıl. Hava güzel, umarım güneşli hava uzun süre kendini gösterir" dedi.
     Atatürk Üniversitesi kampüsünde ise öğrencilerin banklarda ve çimlerde oturarak sohbet ettikleri görüldü.
     Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Kadriye Taşçı, "Ders ve sınav maratonun arasında sıcak havada dinlenmek güzel oldu. Öğrenci arkadaşlarımızın haftaya iyi bir başlangıç yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
     Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il merkezinde bu gece en düşük hava sıcaklığının 1 derece olarak tahmin edildiği, yarın da en yüksek hava sıcaklığının 13 derece olmasının beklendiği bildirildi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Erzurumda sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER