Erzurumdaki cinayet davası

Erzurumdaki cinayet davası -Bir otelin sahibini öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına başlandı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda, bir otel işletmecisini tabancayla öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.
     Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar Ferhat A, Adem Ö, Arif Ö, Nizamettin A, avukatları ve yakınları hazır bulundu.
     Tutuklu sanık Nizamettin A, öldürülen otel sahibi Ahmet Cemil Kadeş ile iş ortağı olduklarını, otelin restoranını tadilata sokmak için anlaştıklarını, bazı kararlara itiraz etmesi üzerine tartıştıklarını söyledi.
     Kadeşin kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri süren Nizamettin A, olay günü aralarında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine korkutmak amacıyla ayaklarına doğru ateş ettiğini belirterek, üzerine gelmesi üzerine ikinci kez ateş ederek otelden kaçtığını anlattı.
     Nizamettin A, Kadeşi öldürmek gibi bir kastının bulunmadığını, bunu isteseydi başına ateş etmesi gerektiğini savundu.
     Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlunun Ailesi senden davacı olursa ne demek istersin- şeklindeki sorusu üzerine Nizamettin A, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, ailesinden özür diledi.
     Duruşma salonunda bulunan Kadeşin yakınları yapılan özrü kabul etmediklerini, sanıklardan davacı olduklarını belirtti.
     Diğer sanıklar da savunmalarında, olay günü otelin bar bölümünde canlı müzik eşliğinde alkol aldıklarını, gürültü üzerine dışarı çıktıklarında tarafların kavga ettiğini gördüklerini vurgulayarak, ayırmaya çalışırken iki el silah sesi duyduklarını, olayla ilgilerinin bulunmadığını iddia etti.
     Sanık avukatları da olayın alacak verecek nedeniyle çıktığını, cinayet zanlısı Nizamettin Anın Kadeşi korkutmak amacıyla yaraladığını, öldürme kastının bulunmadığını savunarak, birçok tanığın bu iddiayı doğruladığını kaydetti.
     Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kazım Karabekir Caddesinde, bir otelin sahibi Ahmet Cemil Kadeş (51) ile otelin restoranını işleten Adem Ö. (34) ve Nizamettin S. (36) adlı ortakları arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sırasında tabancayla yaralanan otel sahibi Ahmet Cemil Kadeş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, olaydan sonra gözaltına alınan 4 kişi tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER