Erzurumdaki cinayet ve intihara teşebbüs

Erzurumdaki cinayet ve intihara teşebbüs -Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin cenazesi ailesine teslim edildi -Baba Ay: Havva ben ne yaptım- Havva öldü, Havva gi


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin cenazesi ailesine teslim edildi.
     Fen Edebiyat Fakültesi önünde tartıştığı kişi tarafından silahla vurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ekonometri bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Havva Ayın Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından, ailesi tarafından teslim alındı.
     Cenazenin tabuta konulduktan sonra omuzlarda taşınması sırasında Ayın yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Baba Aziz Ay, Havva ben ne yaptım- Havva öldü, Havva gitti. Havva yandım kızım. Erzurum küstüm sana. Sana canımı böyle mi teslim ettim Erzurum diye ağladı.
     Havva Ayın teyzesi Fikriye Göregen, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın olduğu gün yeğeni Havva ile Erzurumda öğrenim gören kardeşi Hülyayı yemeğe çağırdığını belirterek, Yemekten sonra sınavım var diye çıktı. Sonra bu olay oldu. Kolay değil dedi.
     Göregen, Havva Ayın tehdit aldığını ailesine söylediğini ifade ederek, İstetme olayları yalan. Kız istemedi. Çocuk peşine düştü. Ölürüm de seni bırakmam diyormuş diye konuştu.
     Ayın cenazesi kiralanan yolcu otobüsüyle İstanbula götürüldü. Havva Ayın annesi Fahriye, babası Aziz, kardeşleri Hülya, Hatice ve Furkan ile bazı yakınları da otobüsle İstanbula gitti.
     Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde 25 Kasımda Ferhat D, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Havva Ayı (20) tabancayla vurduktan sonra, intihara teşebbüs etmişti. Ağır yaralanan Ferhat D. ile Havva Ay, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış, genç kız tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki cinayet ve intihara teşebbüs Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER