Erzurumdaki şizofreni hastasının polislere saldırısı

Erzurumdaki şizofreni hastasının polislere saldırısı -Kentte bir polis memurunu bıçaklayarak şehit eden, bir polisi de yaralayan şizofreni hastası olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda bir polis memurunu bıçaklayarak şehit eden, bir polisi de yaralayan şizofreni hastası olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Selim K, şehit polis memuru Suat Orakın avukatı ile yakınları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Okan Akar, sanık Selik Kya bir sözünün olup olmadığını sorması üzerine daha önceki ifadelerine ekleyeceği bir konunun olmadığını belirterek, Ben akıl hastasıyım, hastaneye gönderilerek tedavi edilmek istiyorum dedi.
     Sanık avukatı, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi tarafından verilen Sanığın akıl sağlığı yerinde ve cezai ehliyete sahiptir raporunun doğru olmadığını savunarak, yeni bir rapor alınması için müvekkilinin mahkeme tarafından Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesini istedi.
     Bunun üzerine şehit polis memuru Suat Orakın avukatı söz alarak, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğunu, buna ilişkin Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi tarafından verilen raporun iddiaları kanıtladığını, yeni bir rapora gerek bulunmadığını ifade ederek, mahkemenin bu yönde karar vermesi talebinde bulundu.
     Mahkeme Başkanı Akar, sanık avukatının Adli Tıp Kurumundan yeni bir rapor alınması yönündeki talebinin reddedilmesine gerek olmadığını, sanığın rahatsızlığıyla ilgili hastaneye sevk edilmesine karar verildiğini kaydetti.
     Duruşma, dosyadaki diğer eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
     Aziziyede Şehit Abdulkadir Batıbeyi Polis Merkezinde görevli polis memurları Selçuk Erel (31) ile Suat Orak (31), 3 Ocak 2012 tarihinde ilçenin TOKİ Konutları 5. Blokta, şizofreni hastası olduğu öğrenilen Selim Knın bıçaklı saldırısına uğramış, Orak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki şizofreni hastasının polislere saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER