Erzurum Valisi Öztürk, Asrın Güreşçisi Yerlikayayı

Erzurum Valisi Öztürk, Asrın Güreşçisi Yerlikayayı kabul etti -Hamza Yerlikaya: Güreşin ismini biz koymadık. Son 50 yıldır, 100 yıldır da konulmadı. Asırlardan gelen bir gelenek -Yerlikaya, federasyon başkanlığına adaylığı k


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından Asrın Güreşçisi unvanı verilen Hamza Yerlikayayı kabul etti.
     Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu, eski AK Parti Sivas Milletvekili Yerlikaya ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimarı makamında kabul eden Vali Öztürk, güreşi çok sevdiğini söyledi. Güreşin Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu ifade eden Öztürk, Pehlivanlık, kültürümüzün temelinde var. Erzurumda insanların güreşe ilgileri doğuştan geliyor. Edirne Kaymakamlığı ile göreve başladım. Güreşi severim. Kırkpınardan aşinalığım var dedi.
     Erzurumda çok fazla spor branşının olduğunu belirten Öztürk, Erzurum en fazla spor dalının bir arada olduğu bir il. Kış sporları, yaz sporları hepsi var dedi.
     Hamza Yerlikaya da Vali Öztürke nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, hem gezi yaptıklarını hem de güreş kulüplerini ziyaret ettiklerini söyledi.
     Ziyaretin güzel geçtiğini ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Yerlikaya, Güreş Federasyonunun başkanlığı için gelecek hafta açıklama yapacağını söyledi.
     Güreşin ata sporu olduğunu ifade eden Yerlikaya, Bunun ismini biz koymadık. Son 50 yıldır, 100 yıldır da konulmadı. Asırlardan gelen bir gelenek. Siz yapmadıysanız babanız yapmış. O yapmadıysa onun babası yapmıştır. Nesilden gelip geçmiş bir kültür dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Emine Konuk
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Erzurum Valisi Öztürk, Asrın Güreşçisi Yerlikayayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER