Erzurumlu hayırsever iş adamı Mardinde 7

Erzurumlu hayırsever iş adamı Mardinde 7 okul yaptıracak


MARDİN (A.A) - Mardinde daha önce 2 okul ve sağlık ocağı yaptıran Erzurumlu iş adamı Osman Bakırcı, 7 okulun daha yapımını üstlendi.
     Mardin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan protokole göre, iş adamı Bakırcı, Ortaköy beldesinde 28 derslikli, Ömerli ilçesinde 12 ve 17 derslikli, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ile Derik ilçelerinde 24er derslikli ilköğretim okulları yaptıracak. Okulların toplam maliyetinin yaklaşık 10 milyon lira olduğu ve inşaatların 24 ayda tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.
     İş adamı Bakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortaköy beldesindeki okulun temelinin atıldığını, diğer 6 okulun yapımına en kısa sürede başlanacağını belirtti.
     Türkiyenin her yerinde bu tür yatırımlara devam edeceğini ifade eden Bakırcı, şunları söyledi:
     Toplam 7 okulumuzun temelini atıp bunları en kısa sürede eğitime kazandıracağız. Ortaköy beldesinde bizlere arazisini bağışlayan dostumuza da çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte bu cehaleti bitirebiliriz. En faydalı yatırım, eğitime ve sağlığa yapılan yatırımlardır. Bu bilinçle okul ve sağlık ocağı yaptırıyoruz. Biz en büyük cehaletin okumamak olduğunu biliyoruz. Ayrıca desteklerini esirgemeyen il yöneticilerine de teşekkür ediyorum.
     Ortaköy beldesinde inşasına başlanan okulun arsasını bağışlayan Abdullah Boy da vefat eden babasının anısına bu arsayı bağışladığını kaydetti.
     Boy, cehaletin son bulması için herkesin destek olması gerektiğini dile getirerek, iş adamı Bakırcıya duyarlı davranışı için teşekkür etti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Erzurumlu hayırsever iş adamı Mardinde 7 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER