Esenboğa Havalimanına Suriye uçağının indirilmesi

Esenboğa Havalimanına Suriye uçağının indirilmesi -DSP Genel Başkanı Türker: -Normal bir sivil uçakta silah taşınmasını iddia etmek, önce o uçağın kalktığı havaalanının bulunduğu ülkeyi suçlamaktır. Yani o uçakla Suriye değil,


ESKİŞEHİR (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Suriye uçağının Esenboğa Havalimanına indirilmesine ilişkin, Normal bir sivil uçakta silah taşınmasını iddia etmek, önce o uçağın kalktığı havaalanının bulunduğu ülkeyi suçlamaktır. Yani o uçakla Suriye değil, doğrudan doğruya Rusya hedef alınmıştır dedi.
     Türker, partisinin Eskişehir İl Başkanlığından düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin dış politikadan kaynaklanan zor günler yaşadığını öne sürdü.
     Özellikle son bir yılda komşu ülkelerle ilişkilerin bozulduğunu söyleyen Türker, İktidar, komşularla sorun varmış gibi komşularla sıfır politika dedi. Aslında sıfır olan sorunlar politikası, şimdi bir sorunlar yumağına dönüştü diye konuştu.
     Türker, Moskovadan havalanıp Suriyeye giden uçağın Ankarada indirilmesinin, Türkiye ile Rusya arasında sorunlara neden olduğunu savundu.
     Dış politikada yanlışlar yapıldığını iddia eden Türker, şunları kaydetti:
     Normal bir sivil uçakta bir silah taşınmasını iddia etmek önce o uçağın kalktığı havaalanının bulunduğu ülkeyi suçlamaktır. Yani o uçakla Suriye değil, doğrudan doğruya Rusya hedef alınmıştır. Bu nedenle kendilerine bu istihbaratı verenlerin esas amaçlarının Türkiyenin Rusya ile de ilişkilerini bozmak olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Türkiye şu anda dış politikada batağa saplanmış durumdadır. Türkiye, maalesef Haçlı Seferi düşünenler adına Müslümanlara karşı bu seferi taşeron olarak yapan bir ülke haline getirilmiştir.
     Türker, bir gazetecinin, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güvenin konuşmasını hatırlatması üzerine, Bu sözleri bir politikacı olarak değerlendirmek doğru değil. Emniyet Müdürünün sözlerinin sorumlusu önce İçişleri Bakanı, daha sonra Başbakandır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Esenboğa Havalimanına Suriye uçağının indirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER