Esenyurttaki Roman vatandaşlara yönelik seracılık eğitimi

Esenyurttaki Roman vatandaşlara yönelik seracılık eğitimi


İSTANBUL (A.A) - Esenyurtta Roman vatandaşların istihdamına yönelik seracılık eğitimi düzenlenecek.
     Esenyurt Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğü Romanların Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu projesi tanıtıldı.
     İlçede yaşayan Roman vatandaşların, mesleki eğitim ve kapsamlı çalışmalar sonucunda istihdamını sağlamak için gerçekleştirilen projenin en önemli kısmını eğitim programı oluşturuyor. Bu kapsamda, 20si kadın toplam 60 Roman vatandaşa seracılık eğitimi verilecek.
     İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Yüzyıl Üniversitesinin destek sağlayacağı eğitimlerde, katılımcılar çevre-insan ilişkisi, yeşil alanların önemi, bitki tanıtımı ve bitki dikim teknikleri gibi konularda bilgilendirilecek.
     Proje kapsamında Roman vatandaşlar, seracılık konusunda eğitim aldıktan sonra üretimde çalışarak istihdam oluşturacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sosyal belediyecilik anlayışı olarak ilçede bulunan hiçbir vatandaşı ötekileştirmeden herkese kucak açarak hizmet etmenin mutlululuğunu yaşadıklarını belirterek, Burada yapılan çalışmalarımızla birlikte Romanları kenara atalım fikrini ortadan kaldırıyoruz. Bölgemiz sınırları içerisinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik alanda daha rahat uyum sağlayabilmeleri için gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı mutluyuz dedi.
    
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Esenyurttaki Roman vatandaşlara yönelik seracılık eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER