Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis -Adanada, kendisini aldattığı şüphesiyle eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi -Ölen kadının babası Daş: -Kararla bir nebze olsun rahatladım


ADANA (A.A) - Adanada, kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşini öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
     Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık M.K, ile öldürülen E.Knin babası Yılmaz Daş ve tarafların avukatları hazır bulundu.
     M.K, savunmasında, yaklaşık bir yıldır ayrı yaşadığı eşinin kendisini aldattığını öne sürerek, Kimse kendisinin aldatılmasını istemez. Başka erkeklere gittiği için bu olay oldu dedi.
     Müşteki avukatları ise olayın planlayarak kasten öldürme olduğunu savunarak, sanığın ayrı yaşadığı eşini öldürmek için eve çağırdığını iddia etti.
     Mahkeme heyeti, planlayarak kasten öldürme, tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarını işlediğine hükmettiği M.Kye ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıl hapis cezası verdi.
    
     -Bir nebze olsun rahatladım
    
     E.Knin babası Yılmaz Daş, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, verilen cezayı sanığın hak ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     Çok güzel bir ceza verildiğini düşünüyorum. Kararla bir nebze olsun rahatladım. Böyle bir olay kimsenin başına gelmesin, Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın. Hiçbir ceza kızımızı tekrar getiremez ama bu cezayla az da olsa içimiz rahatladı.
     Adana Kadın Platformunun yaptığı açıklamada da davanın en başından beri platform tarafından takip edildiği belirtilerek, Özellikle tahrik indiriminin uygulanmamış olması bizlere ve E.Knin yakınlarına bir nebze olsun teselli vermiştir. Sanık, alabileceği en yüksek hapis cezasına çarptırıldı. Bundan sonra da kadın cinayeti davalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz ifadeleri kullanıldı.
    
     -Olay-
    
     Geçen yıl ağustos ayında merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesinde, yaklaşık bir yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davası açtığı eşi M.K. tarafından, çocuklarını görmek için gittiği kayınbabasının evinde silahla yaralanan E.K, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
     Olayın ardından tutuklanan M.K. hakkında adam öldürme, silah bulundurma ve yaralama suçlarından dava açılmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER