Eski Adalet Bakanı Türk:

Eski Adalet Bakanı Türk: Başkan Obamanın elindeki beyzbol sopası, ABDnin Türkiyeye karşı eli sopalı bir politika izlediğini göstermektedir


İZMİR (A.A) - Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Obamanın elindeki beyzbol sopası, ABDnin Türkiyeye karşı eli sopalı bir politika izlediğini göstermektedir dedi.
     Partisinin Ege bölgesinde sürdürdüğü çalışmalara katılan DSP MYK üyesi Türk, DSP İzmir İl Başkanlığından düzenlediği basın toplantısında, bölgede edindiği izlenimlerde, iktidarın izlediği politikalar nedeniyle halkta genel bir karamsarlığın hakim olduğunu savundu.
     Türk, son YAŞ kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinde tasfiye sürecinin yaşandığını, yargı paketindeki düzenlemelerle çeşitli tutuklu ve hükümlülerin salıverilmesine karşın, komutanlar, akademisyenler ve gazetecilerin tutukluğunun sürdürüldüğünü kaydederek, Türkiyede tutukluluk infaza dönüştü. Bu açık zulümdür. Zulüm, yargı eliyle gerçekleşmektedir diye konuştu.
     TSKnın yıpratıldığını, 30 Ağustos törenlerinin de Cumhurbaşkanının ev sahipliğinde Çankaya Köşkünde yapılacağını kaydeden Türk, Milli bayramlarımız, iktidar tarafından unutturulmak isteniyor. Bu orduya bir zafer gününü çok görmemek gerekir dedi.
     Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Türk, anayasanın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin özerk haline getirilmesi gibi önerilerin dile getirildiğini belirterek, Yeni anayasa önerileri, değişemez hükümleri ele alıyor. Hedef ilk üç maddedir. Laiklik ilkesinin sulandırılması endişe vericidir diye konuştu.
     Atatürkün Yurtta barış, cihanda barış ilkesiyle hedef gösterdiği dış politikanın ise Türkiye için kaygı verici hale geldiğini ileri süren Türk, şöyle konuştu:
     Başkan Obamanın elindeki beyzbol sopası, ABDnin Türkiyeye karşı eli sopalı bir politika izlediğini göstermektedir. Suriye konusunda ABDnin taşeronu durumuna düşmemeliyiz. Dışişleri Bakanı, Irakta tutuklanma tehlikesi geçirdi. Bu yakışmıyor. Onurlu bir politika izlenmeli.
     Türk, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine ilişkin tartışmaların yaşandığını da ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçim mücadelesi başladı. Bu mücadele en azından, kardeşten daha yakın olanların danışmanları arasında başladı diye konuştu.
     Hikmet Sami Türk, Şemdinlide yaşanan çatışmalarla ilgili soru üzerine de terör örgütü PKKnın bir bölgeyi ele geçirerek, Kürt devleti kurma hedefiyle Hakkaride bir alanı işgal etmeye çalıştığını savunarak, Türkiyede bazı kesimler özerk bölge kurulması ve başkentinin Diyarbakır olmasını istiyor. Buna yönelik beyanlarda, bölücülüğün alası var. Savcılar nedense harekete geçmiyor. Türk devleti ve Türk askeri, terör örgütünün bu amaçlarına asla izin vermeyecektir.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Eski Adalet Bakanı Türk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER