Eskişehirde Olimpik Gün yürüyüşü yapılacak

Eskişehirde Olimpik Gün yürüyüşü yapılacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Olimpik Gün yürüyüşü yapılacak.
     Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Olimpik Günün TMOK tarafından her yıl haziran ayı içerisinde, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) ise her yıl 23 Haziranda din, dil, ırk ayırt edilmeksizin tüm dünyada kutlandığını kaydetti.
     Olimpik Günün bu yıl Türkiyede ilk defa 81 ilde birden kutlanacağını ifade eden Porsun, Bunların 8i pilot il. Eskişehirde pilot illerden birisi. TRT televizyonumuz bütün illere bağlanarak 2 saat canlı yayın yapacak. Bu sayede, diğer illerde kaç kişinin koştuğu izlenebilecek. Onun için ben Eskişehirlilerden büyük bir katılım bekliyorum diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da, Eskişehirin bu konularda deneyimli bir kent olduğunu belirterek, yürüyüşün görkemli ve yüksek katılımda yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ise etkinliğe tüm Eskişehir halkını davet ettiklerini, katılımın yüksek olmasını beklediklerini bildirdi.
     Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adına Kent Konseyi Genel Sekreteri Tugay Aladağ ve TMOK yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Eskişehirde Olimpik Gün yürüyüşü, 10 Haziranda Eskişehir Valiliği önünden saat 10.30da başlayacak.
     (FD-MRS-HD)
<< Önceki Haber Eskişehirde Olimpik Gün yürüyüşü yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER