Eskişehirde Romanya Günleri için ilk adım

Eskişehirde Romanya Günleri için ilk adım -Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı Eserget başkanlığındaki heyet, Vali Koçdemiri ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı ve Romanya eski Milletvekili Celil Eserget başkanlığındaki heyet, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemiri ziyaret etti.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, ziyarette, Romanya Milletvekili Ahmet Varol, Romanya eski Milletvekili Ahmet Alaattin, milletvekili danışmanı Celal Naci, sanatçı Enzara Mehmetova ve Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği Başkanı Mesut Ör de hazır bulundu.
     Vali Koçdemir, konuk heyete, Eskişehirli iş adamı ve sanayicilerin Romanyadaki yatırımları hakkında bilgi verdi.
     Eskişehirde yaşayan Romanya Kırım Tatarlarının sayısının yüksekliğine dikkati çeken Koçdemir, valilik olarak Romanya Devleti ve Romanyanın Ankara Büyükelçiliği ile sıcak ilişki içinde olduklarını anımsattı.
     Koçdemir, öte yandan Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkentliğinde diplomatik teamüller çerçevesinde, Romanyanın Köstence şehri ile ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda her türlü iş birliğinin yürütülebileceğini vurguladı.
     Eskişehirde Romanya Günleri etkinliğinin düzenlenebileceğini belirten Koçdemir, nisan ayında açılması planlanan Türk Dünyası Mahallesinde, Romanya Kırım Tatarlarına kendi kültürlerini tanıtabilecekleri bir alan tahsis edilebileceğini açıkladı.
     Koçdemir, kasım ayına kadar açık kalacak etkinlik alanında, yemek kültürü tanıtımından sanatsal sergilere kadar her türlü imkanın bulunacağını kaydetti.
     Romanyada yaşayan Kırım Tatarlarının sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamları hakkında bilgi veren konuk heyet üyeleri de Kırım Tatarlarının geçen sene ilk defa bir müzikal gösteriye imza attıklarını, bu etkinliği Eskişehirin kültür başkentliğine taşımayı arzuladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde Romanya Günleri için ilk adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER