Eskişehirde 2012 yılı asayiş değerlendirmesi

Eskişehirde 2012 yılı asayiş değerlendirmesi -Geçen yıl il genelinde şahsa karşı işlenen suçların yüzde 95i aydınlatıldı -Emniyet Müdürü Kuru: Eskişehirde kiminle konuşsak, bu şehirde kendisini güvende hissettiğini söylüyor.


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, 2012 yılında şahsa karşı işlenen suçların yüzde 95inin polis ekiplerince aydınlatılarak, faili meçhul olay oranının iyice azaltıldığı bildirildi.
     Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, Polisevinde düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık iki yıl önce göreve geldiğinde, sokağın nabzını tutmanın önemli olduğuna dikkati çekip önleyici hizmetlere önem verdiklerini kaydetti. Ekiplerin ortalama 3 dakikada olay yerine ulaştığını anlatan Kuru, şöyle konuştu:
     Eskişehir genç, öğrenci nüfusa sahip olan hareketli bir il. Bundan dolayı gençlerin, üniversite öğrencilerinin kendilerini huzur ve güven içinde hissetmesi, ilk ve en temel koşulumuz. Öğrenci başı sıkıştığında bizi aradığı zaman polisin kısa sürede olay yerine ulaşması, bu güven ortamının sağlanmasında çok önemli. Çarşıda pazarda gezen, çeşitli kılıklara giren güven timlerimiz var. Bunların da sayısını artırdık. Bunlar sayesinde yankesicilik ve kapkaççılık neredeyse yok denilecek derecede azaldı. Okul polislerini yeniden seçerek eğitip organize ettik. Okullarımızda güvenlik çıtası, geçtiğimiz yıllara göre yükseldi ve okullarımızda suç oranlarında yüzde 20 azalma oldu.
     Kuru, yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisinin yaşadığı kentte, başta uyuşturucuyla mücadele olmak üzere gençleri korumaya çalıştıklarını anlattı.
     Aldıkları önlemlerle futbol takımı taraftarlarını kontrol altında tutmaya çalıştıkları bilgisini veren Kuru, Eskişehirde kiminle konuşsak, bu şehirde kendisini güvende hissettiğini söylüyor. Bizim için vatandaşın kendisini güvende hissetmesi önemli dedi.
    
     -Kasten öldürme olayları yüzde 33 azaldı-
    
     Asayiş Şube Müdürü Ayhan Bodur da geçen yıl, bir önceki yıla göre asayiş olaylarında yüzde 1,6 ve şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde 2 artış kaydedildiğini, mala karşı işlenen suçların da yüzde 0,5 azaldığını dile getirdi.
     2012 yılında, il genelinde işlenen 12 bin 540 olay aydınlatılarak, yüzde 95 başarı sağlandı diyen Bodur, kasten adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs olaylarının tamamının aydınlatıldığını belirtti. Bodur, 25 kasten adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs olayına ilişkin 89 şüphelinin yakalandığını ve adli mercilere sevk edildiğini bildirerek, şunları kaydetti:
     Geçen yıl kasten öldürme olaylarında, bir önceki yıla göre yüzde 33 azalma oldu. İl genelinde 4 bin 241 kasten yaralama olayı meydana geldi ve bu olaylara karışan 7 bin 547 şüpheli yakalandı. Geçen yıl meydana gelen hırsızlık olaylarında 2 bin 461 şüpheli yakalandı. Otodan hırsızlık olaylarında bir önceki yıla göre yüzde 18 azalma görüldü. Yıl içinde meydana gelen 58 otodan hırsızlık olayının şüphelisi 115 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi.
     Çocuk Şube Müdürü Bayram Önal ise Eskişehirde toplam 181 okulda yaklaşık 104 bin çocuğun öğrenim gördüğünü ifade ederek, 2011-2012 eğitim öğretim yılında okulların çevrelerinde 35 bıçak, bir kuru sıkı tabanca, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 9 bıçak, 42 kesici alet, 3 kuru sıkı tabanca ele geçirildiğini anlattı.
     Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Deniz, geçen yıl 8 bin 367 litre kaçak akaryakıt, 798 bin 935 paket kaçak sigara, 3 bin 917 şişe kaçak ve sahte içki, 393 cep telefonu, 4 bin 460 hap, 41 kilogram eroin, 114 kilogram esrar, 5 bin 103 ecstasy hap ele geçirildiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Eskişehirde 2012 yılı asayiş değerlendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER