Eskişehirde eğitimde işbirliği protokolü

Eskişehirde eğitimde işbirliği protokolü


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde eğitimin niteliğini artırmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi (AÜ), Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     ESOGÜden yapılan açıklamaya göre, Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleşen imza töreninde protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dedenin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Atik imzaladı.
     Törende konuşan Prof. Dr. Gönen, günümüz bilgi toplumunda bilginin hızla eskidiğini belirterek, böyle bir ortamda bilgilerin katma değere dönüştürülmesi ve bu suretle toplumun refahının sağlanması gereğine işaret etti ve bu süreçte eğitimin daha alt kademelerinin yanı sıra, üniversitelere de önemli görevler düştüğünü kaydetti.
     Yapılan açıklamada işbirliğinin, Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda planlı çalışmalar yürütülmesini amaçladığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde eğitimde işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER