Eskişehirde sanayi sitesindeki patlama

Eskişehirde sanayi sitesindeki patlama -Oto Tamirciler Sitesinde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili davada tutuklu yargılanan iş yeri sahibinin tahliyesine karar verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Oto Tamirciler Sitesinde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili davada, tutuklu yargılanan iş yeri sahibinin tahliyesine karar verildi.
     Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, patlamada hayatını kaybedenlerden Ahmet Uysalın (23) babası Bülent Uysal, İsmail Tünelin babası Hasan Tünel ve annesi Hatice Badak, Umut Küçükarabacının annesi Güler Küçükarabacı ile iş yeri sahibi tutuklu sanık Zafer Akanselin yanı sıra her iki tarafın avukatları katıldı.
     İş yeri sahibi Zafer Akansel, önceki duruşmada yaptığı savunmanın geçerli olduğunu belirterek, patlamanın neden kaynaklandığını bilmediğini öne sürdü.
     Olaydan üzüntü duyduğunu ifade eden Akansel, Ben de bu olayın mağduruyum. Çalışma hayatım ve sosyal ilişkilerim çöktü. Biz makine üreticisiyiz, kimya ile ilgimiz yok. Yaklaşık 6 aydır cezaevindeyim, tahliyemi talep ediyorum dedi.
     Akanselin avukatlarından Burak Doğan da müvekkilinin tutukluluk halinin cezaya dönüştüğünü savunarak, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünden beklenen yazı gelmiştir. Buradan alınan maddenin borik asit değil, boraks olduğu belirlenmiştir. Dolayısıyla deliller toplanmıştır, müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini istiyoruz diye konuştu.
     Maktullerin yakınları ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmalarını istedi.
     Mevcut delil durumunu değerlendiren mahkeme heyeti, oy çokluğuyla iş yeri sahibi Zafer Akanselin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Dosyanın kimya mühendisi, iş hukuku ve patlayıcı madde uzmanından oluşacak 3 kişilik bilirkişi heyetine iletilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 31 Ocak 2013e erteledi.
     Öte yandan maktullerden Umut Küçükarabacının annesi Güler Küçükarabacı, mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi. Adliye çıkışında gözyaşlarını tutamayan ve fenalık geçiren Küçükarabacıyı çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.
    
     -Olay-
    
     75. Yıl Mahallesindeki Oto Tamirciler Sitesinde 22 Haziranda bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Olayda, 4 işçi hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde sanayi sitesindeki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER