Eskişehirde ulaşım zammı mahkemeye taşındı

Eskişehirde ulaşım zammı mahkemeye taşındı -Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Bakal: Şehir içi ulaşıma yapılan zammın yürütmesinin durdurulması için bugün İdare Mahkemesine başvurduk


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, Eskişehirde şehir içi ulaşıma yapılan zammın yürütmesinin durdurulması için mahkemeye başvurduklarını söyledi.
     Bakal, Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, çelişkiler ve adaletsizliklerle dolu olduğunu iddia ettiği ulaşım zammının, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenden başka kimseyi memnun etmediğini öne sürdü.
     Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, kentte en uzun şehir içi hat uzunluğunun 30 kilometre olduğunu bildiren Bakal, en kısa şehir içi hat uzunluğunun ise 4 kilometre olduğunu kaydetti.
     Bakal, yolcu taşımanın çok dar alanda yoğun olarak yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu:
     Diğer şehirlere göre yolcu taşıma güzergahları, çok kısadır. Bu arada, demir tekerlekli taşıma araçlarının enerji tüketimi, lastik tekerlekli taşınma araçlarına nispeten yüzde 30 daha azdır. Halk otobüsçülerinin taleplerine çözüm, Büyükşehir Belediyesiyle yapılacak adil kar paylaşımında aranmalıdır. Zammın sebepleri konusunda hiç kimse cambaza bak mantığıyla tüketiciyi yanıltmasın. Bu zammın sorumlusu Eskişehir Büyükşehir Belediyesidir. Hukuksuz, usulsüz, Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olarak Eskişehirde, şehir içi ulaşıma yapılan zammın yürütmesinin durdurulması için bugün İdare Mahkemesine başvurduk. Tüketici mecburiyetini istismar ederek tüketicinin üzerinden haksız kazanç elde edenler, Eskişehirde hakimlerin olduğunu unutmasınlar. Başvurumuz üzerine pide fiyatlarına yapılan zammın iptalini sağlayan Büyükşehir Belediyesinin, şehir içi ulaşıma yaptığı adaletsiz zammın durdurulması konusunda yargı gereğini yapacaktır.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde ulaşım zammı mahkemeye taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER