Eskişehirdeki cinayet

Eskişehirdeki cinayet -ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar: Böyle bir sonucu hiç hak etmediler İpek hocam, kimseye bir sorunu olduğundan bahsetmemiş. Sadece iki çocuğunun bekar olduğundan şikayet ediyordu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar, ESOGÜ Tıp Fakültesi Farmakaloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi (63) ile özel bir hastanede Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak çalışan Prof. Dr. Emre Cinginin (70) psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen oğulları Mithat Cingi tarafından öldürülmesine ilişkin Böyle bir sonucu hiç hak etmediler dedi.
     Prof. Dr. Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emre ve Munise İpek Cinginin öldürülmesinin üzüntü verici bir olay olduğunu kaydetti.
     Bu olay karşısında söyleyecek söz bulamadıklarını ifade eden Prof. Dr. Yaşar, şöyle konuştu:
     Emre ve İpeki 1980den beri tanıyorum. ESOGÜde göreve birlikte başladık. Emre, son derece çalışkan, gayretli, yetenekli ve iyi bir hekimdi. Kimseyle tartışmaya girmez, son derece zeki ve sorunları sözle çözen birisiydi. Yönetimde yardımcı olurdu. Uzun süre ESOGÜde görev yaptı. Yaklaşık 3 yıl önce başarılı bir sürecin sonunda emekli oldu. Emekliliği için güzel bir tören düzenledik. İpek hanım da mütevazıydı, sessizdi, çalışkandı ve kimseyi üzmezdi. Kimseye kötülük yaptığına şahit olmadım.
    
     -Çok iyi insanlardı, Allah rahmet eylesin-
    
     Prof. Dr. Yaşar, Emre Cinginin emekli olduktan sonra özel bir hastanede çalışmaya başladığını belirterek, şunları söyledi:
     Özel hastanede yarım gün çalışmaya başladı. Onun o hastaneye girmesine yardımcı oldum. İyi bir hekim olduğundan çok hastası vardı. Böyle bir sonucu hiç hak etmediler. İpek hocamla 8 Haziranda görüştüm. Nasılsın- dedim. O da iyi olduğunu söyledi. Emre hocaya selam söyle dedim. İpek hocam, kimseye bir sorunu olduğundan bahsetmemiş. Sadece iki çocuğunun bekar olduğundan şikayet ediyordu. Evlendiremedik diyormuş. Çok iyi insanlardı, Allah rahmet eylesin.
     Eskişehirde psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen oğulları Mithat Cingiden (38) 4 gün boyunca haber alamayan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Farmakaloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi (63) ile özel bir hastanede KBB uzmanı olarak çalışan Prof. Dr. Emre Cingi (70), Gültepe Mahallesi Yamanel Sokakta bulanan evine gitmiş, çilingir aracığıyla kapıyı açmaya çalıştıkları sırada oğullarının elimde silah var demesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerine ve polise haber vermişti.
     Ekiplerin olay yerine yaklaştığı sırada Mithat Cingi av tüfeğiyle önce babasına, daha sonra annesine ateş etmiş, ardından intihar etmişti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin / Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Eskişehirdeki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER