Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Belçika Eskişehirliler Derneği açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi yetkilileri Belçika Eskişehirliler Derneğinin (Bel-Es-Der) açılış töreninde gurbetçi vatandaşlarla bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bel-Es-Derin davetlisi olarak açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı adına Belediye Meclis Üyesi Rasim Duru, Özel Kalem Müdürü Nebi Kılıçarslan ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Yeliz Gür katıldı.
     Belçika Eskişehirliler Derneği Başkanı Abdullah Yiğit, açılışta yaptığı konuşmada, gurbete tahta bavullarla geldiklerini belirterek, gurbet diyarlarda 50 yıl sonra siyasetçi, iş adamı, doktor yetiştiklerini kaydetti.
     Duru ise Brükselde Eskişehirli hemşehrilerimizi bir arada görmek bizi ziyadesiyle heyecanlandırdı ve gururlandırdı, gurbetçi vatandaşlarımızın memlekette yapacakları her türlü yatırımda yanlarında olacağız dedi.
    
     -Ney ustası Ergünerden, Eskişehirde konser verdi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Ney ustası Kudsi Ergüner, Eskişehirde konser verdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen konserde Ergüner, sufi müziğinin örneklerini Eskişehirli müzikseverlerle paylaştı.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, İl Başkanı Süleyman Reyhan ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallının da vatandaşlarla birlikte dinlediği konser sonunda Ergüner, Eskişehirde ve Odunpazarında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
     Programın ardından Sakallı, Ergünere Odunpazarı Üfleme Sıcak Cam Atölyesinde yapılan Camdan Ney hediye etti.
    
     -Atlıhan, doğal stüdyo oldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tarihi Odunpazarı Bölgesi, düğün albümü çektirmek isteyen çiftlerin ilgi odağı haline geldi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, albüm fotoğraflarını çektirmek için Odunpazarını seçen çiftler, özellikle Atlıhan El Sanatları Çarşısına yoğun ilgi gösteriyor.
     Atlıhanın birçok noktasında fotoğraf çektiren çiftler, yüzyıllık geçmişe sahip özel bir mekanda fotoğraf çektirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
     (MUH-DA)
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER