Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Başkanı Demirtaş, Başkan Sakallıyı ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Başkanı Muzaffer Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallıyı ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş, Başkan Sakallının kendilerine her zaman yakın ilgi gösterdiğini belirterek, derneğe verdiği değer ve sağladığı destekten dolayı Başkan Sakallıya teşekkür etti.
     Başkan Sakallı ise Demirtaş ve yönetim kurulu üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Odunpazarı Belediyesinin sivil toplum kuruluşları ile her zaman yakın ilişkiler içerisinde olduğunu kaydetti.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden Benim Çiçeğim Benim Sebzem Projesi
    
     Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve ilköğretim öğrencilerinin toprakla buluşup tohumdan sebze ve çiçek yetiştirmesini amaçlayan Benim Çiçeğim Benim Sebzem Projesi etkinliği yapıldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeyle, çocukların yetiştirdiği bin 500 çiçek ve bin 500 sebze tohumu fidana dönüşürken, Yavuz Selim İlköğretim Okulundan 30, Özel Çağdaş İlköğretim Okulu Anasınıfından 42, İstiklal İlköğretim Okulundan 22, Vilayet Hizmet Götürme Birliği Anaokulundan 28, Eskişehir Gelişim Koleji Anasınıfından 21 öğrenci olmak üzere 143 öğrenci Benim Çiçeğim Benim Sebzem Projesiylefidan yetiştirdi.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çocuklara ve öğretmenlere projeye verdikleri destek için teşekkür ederek, proje sayesinde çocukların, parklarda gördükleri çiçeklerin, sofralarında gördükleri sebzelerin, yetiştirilirken, ne kadar emek ve zaman harcandığını öğrendiklerini kaydetti.
     Ataç, daha sonra fidanları öğrencilere hediye etti.
    
     -3.Ulusal Sanat Çalıştayı
    
     Tepebaşı Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ulusal Sanat Çalıştayı, Avusturyanın Linz Belediyesinden gelen delegasyonu ağırladı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen 3.Ulusal Sanat Çalıştayını ziyaret eden Linz Belediye Başkanı Dr. Franz Dobusch ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sanatçılarla sohbet etti.
     Ataç, ziyaret sırasında Ulusal Sanat Çalıştayının belediyeye 3 yılda 125 eser kazandırdığını, bu eserlerin çağdaş Türk sanatının önemli bir mirası olacağını kaydetti.
     Linz Belediye Başkanı Dr. Dobusch ise Eskişehirin her yönüyle bir Avrupa kenti olduğunu vurgulayarak iki kent arasında çok belirgin sanatsal ve kültürel benzerlikler olduğunu bildirdi.
     Heyettekiler daha sonra Özdilek Sanat Merkezinde açılan Gökkuşağı Kafe 2yi ziyaret etti.
     (MUH-MRS)
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER