Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -7den 70e sağlıklı bir Eskişehir için örnek işbirliği


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, halk sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla ortak çalışmalar gerçekleştireceği protokole imza attı.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan açıklamada, protokolün, Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve Halk Sağlığı İl Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün arasında imzalandığını duyurdu.
     Başkan Sakallı, düzenlenen protokol törenindeki konuşmada amaçlarının 7den 70e sağlıklı bir Eskişehir olduğunu kaydetti.
     Halk Sağlığı İl Müdürü Doç. Dr. Tözün ise proje kapsamında eğitim, tarama, konferans, panel ve saha çalışmaları gerçekleştireceklerini ifade etti.
     Protokol kapsamında hayata geçirilecek olan projelerle, sağlıklı bir yaşamın amaçlandığının belirtildiği açıklamada, dengeli beslenmeden, kansere kadar bir çok konuda vatandaşların bilgilendirileceği ifade edildi.
    
     - Tepebaşı Belediyesinden doğal gaz kesintisi açıklaması
    
     Tepebaşı Belediyesi, Aşağısöğütönü Mahallesi TOKİ konutlarında yaşanan doğal gaz kesintisinin, belediyeye ait borç bulunması sebebiyle yaşandığına yönelik bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlere açıklama getirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, kendilerine ait C2 tipi 10 adet dairenin yakıt borcu dışında, genel giderlerin hesabı yapılarak, toplam bir borç çıkarılma işlemi sebebiyle konunun hukuksal sürece intikal ettiği bildirildi. Dava sonucuna göre işlem yapılacağı, 16 Mayıs 2012 tarihli, TOKİ ile yapılan protokolde belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     16 Mayıs 2012 tarihinden sonra söz konusu C2 tipi dairelerle belediyemizin hiçbir ilgisi kalmamıştır. Belediyemiz yasal çerçeve içinde kalmak kaydıyla, kurum ve kuruluşlara borcunu zamanında ödemiş ve ödemeye de devam etmektedir. Bu tür haberlerin belediyemizle ilişkilendirilmesi yanlış ve yanıltıcıdır.
    
     -Tarihi Odunpazarı evleri Antalya Yapex Tadilat Fuarında tanıtılacak
    
     Yapex Tadilat/Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı, 18-21 Ekim tarihlerinde Antalyada düzenlenecek. Odunpazarı Belediyesinin katılacağı fuarda, tarihi evler ve sokaklar ziyaretçilere tanıtılacak.
     Odunpazarı Belediyesi, tarihle iç içe, keyifli bir gün geçirmek isteyen vatandaşları, fuarda açacakları stantlarını ziyaret etmeye çağırdı.
    
     -Büyükşehir Belediyesine Çinin Kardeş şehrinden ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehri olan Çinin Changzhou kentinden bir heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiyeye geldi. Heyet, gezisine Eskişehirden başladı.
     Changzhou Belediyesi Yerel İdareler Müdür Yardımcısı Yang Jian, Changzhou Belediyesi Ekonomi ve Enformasyon Bürosu Müdürü Li Chanqinin de aralarında bulunduğu heyet, Eskişehiri ziyaret etti. Şehrin kendileri için çok özel bir yere sahip olduğunu ve Türkiyeye her gelişlerinde mutlaka uğradıklarını belirten Jian, gösterilen misafirperverlikten dolayı Büyükşehir Belediyesine ve Eskişehirlilere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER