Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Sosyal Yaşam Okulu projesi başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tepebaşı Belediyesi tarafından başlatılan Sosyal Yaşam Okulu projesi kapsamında öğrenci ailelerine yönelik eğitim programları gerçekleştirilecek.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlenen proje, 35 okulda uygulanacak.
     Eğitimlerle ailelerin çocuklarını daha iyi tanıması, eğitimlerinde yeni stratejiler geliştirmesi, verilen eğitimin okul dışında ve hayatta sürdürülebilmesi ve eğitimin kalıcılığının artırılması amaçlanıyor.
     Proje çerçevesinde aile içi iletişim, sağlıklı dengeli beslenme, kadın hakları, akıllı ilaç kullanımı, çocuklarda öz güven gelişimi, evde karşılaşılan kazalar ve ilk yardım gibi eğitimler, okullarda ailelerle paylaşılacak.
     Yavuz Selim ilköğretim Okulunda başlatılan projeye destek veren Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Kevser Erol, Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarına katkı sağlamaktan mutlu olduklarını ve kadının eğitilmesinin, toplumun eğitilmesi anlamına geldiğini ifade etti.
    
     -AEGEEden Belediye Başkanı Ataça ziyaret
    
     Avrupada 200den fazla üniversite kentinde lokalleri bulunan, Avrupanın en büyük disiplinler arası öğrenci kulübü olan Avrupa Öğrenci Formu Kulübünün (AEGEE) öğrencileri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçı makamında ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupalı öğrenciler adına, Anadolu Üniversitesi Avrupa Öğrenci Kulübü öğrencileri, Avrupanın 18 ülkesinden Türkiyeye gelen öğrencileri yaz okulu kapsamında konuk ederek destek olduğu için Ataça teşekkür ederek, el işi hediyelerle plaket hediye etti.
     Ataç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eskişehirde öğrenci gençliğinin her zaman yanında olduklarını ve gençliğe her türlü desteğe hazır olduklarını, her alanda onların yanında olmayı sürdüreceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER