Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Kentin ilk enerji etkin kamu binası


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediyesinin gereksinim duyduğu enerjinin bir bölümünü güneş enerjisi panellerinden karşılaması amacıyla hazırlanan proje, BEBKA tarafından destek programına seçilerek çalışmalara başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binasında çalışmalarını sürdüren ekipler, önümüzdeki günlerde projeyi tamamlayacak.
     Toplam 500 bin lira tutarında destek almaya hak kazanan projeyle Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası, enerjisinin yüzde 20lik bölümünü güneş panellerinden sağlayıp Eskişehirin ilk enerji etkin kamu binası haline gelecek.
     Aynı zamanda bir diğer projenin de çalışmalarının başladığı hizmet binasında yağmur suyu toplama sistemi kurulacak. Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi ile karbon ayak izi ölçümleri yapılarak oluşturulan proje ile çevreci bir kamu binası olacak.
     Bu proje ile Eskişehirde ilk kez bir kamu binası yenilenebilir enerji ve karbon ayak izlerinin salınımını tespit edecek.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden Pakize teyzeye yardım eli
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi, yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahiplerini tespit ederek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Esentepe Mahallesi Oktay Sokak 5 numarada yaşayan 80 yaşındaki Pakize Oktara Tepebaşı Belediyesi ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yardım elini uzattı.
     Ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle yürüme zorluğu çeken Oktara tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Ataç tarafından evinde ziyaret edilen ve sandalyesi teslim edilen Oktar, Ataç ve ekibine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER