Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Bağlar Geçidi trafiğe açılıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yapılan inşaat çalışmaları dolayısıyla trafiğe kapatılan Bağlar Geçidinin açılacağı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, geçitteki bariyer ve güvenlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, yol düzenleme ve asfalt çalışmalarını başlattığı belirtildi.
     Yol düzenleme çalışmalarının kısa sürede bitirileceği ifade edilen açıklamada, Bağlar Geçidinin yarın, yaya ve araç trafiğine açılacağı kaydedildi.
    
     -AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Atadan, TÜMSİADa ziyaret
    
     AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Eskişehir Şubesini (TÜMSİAD) ziyaret etti.
     Partiden yapılan açıklamaya göre, Ata ziyarette yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini belirterek, TÜMSİADın, Türkiyede etkin ve örnek bir kuruluş oluğunu kaydetti.
     Büyükşehir Kanunu hakkında da bilgi veren ve söz konusu yasayla ilçelere, köylere daha fazla hizmet gideceğini vurgulayan Ata, ilk Yüksek Hızlı Trenin Eskişehir ile bağlantılı olmasının da tesadüf olmadığını bildirdi.
     TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Engiz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden Tınmaz adlı çocuk oyunu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesinin çocuk tiyatrosu ekibi tarafından hazırlanan Tınmaz adlı çocuk oyunu minik sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çocuk edebiyatı dalında eserleri bulunan Fidan Çobanoğlu Kaplanın, Tınmaz adlı eseri, Fatih Pazvantoğlu tarafından tiyatro oyununa uyarlandı.
     Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde sergilenen oyunun müziklerini ise Derya İnanç İnci yaptı.
    
     -Odunpazarı Belediyesi geri dönüşüm konusunda esnafı bilgilendirdi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çarşı bölgesinde faaliyet gösteren esnafı, geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çarşı bölgesinde geri dönüşüm atıklarını toplama zamanı dışında ve uygun olmayan şekilde çıkartanlar hakkında cezai işlem yapılacağını belirterek, atıkların belediyenin belirlediği saatlere göre çıkarılması gerektiğini kaydetti.
     Yetkililer, temiz bir çevre için kurallara uyulması konusunda esnafı dikkatli olmaya davet ederek, Odunpazarı Belediyesi bünyesindeki Beyaz Masa birimini 444 26 00 numaralı telefonla arayarak istek ve şikayetlerini iletebileceklerini bildirdi.
    
     -Odunpazarı Belediyesinden, öğrencilere Meslek Tanıtım Günleri
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezinde sürdürülen Meslek Tanıtım Günleri projesi kapsamında, Melahat Ünügür Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine, oyunculuk ve sivil havacılık konuları hakkında bilgi verildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 160 öğrencinin katıldığı tanıtım günlerinde tiyatro sanatçısı Süleyman Karaahmet, tiyatro, sinema ve oyunculuk, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Füsun Adar ise sivil havacılık konusunda sunum yaptı.
     Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karaahmet ve Adar, katılımcılara öncelikle kendilerini tanıyıp sevdikleri mesleği seçmeleri gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER