Eskişehirin modeli Gaziantep

Eskişehirin modeli Gaziantep -Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Özsöyler: -Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi ülkemizde ve yurt dışında da adından söz ettirmeyi başarıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Eskişehire model oluyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından Eskişehire yapılması planlanan Hayvanat Bahçesi Projesi için Gaziantepe gelen belediye yetkilileri, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler ve ekibiyle görüştü.
     Özsöyler, yaptığı açıklamada, dünya sıralamasında San Diego ve Berlinden sonra üçüncü, Türkiyenin de en büyüğü olma unvanına sahip olan hayvanat bahçesinde yaptıkları başarılı çalışmalarla bir çok kente örnek olduklarını ifade etti.
     Bahçenin artık bir çok belediye için model haline geldiğini dile getiren Özsöyler, şunları kaydetti:
     Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi ülkemizde ve yurt dışında da adından söz ettirmeyi başarıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehire yapılacak olan Hayvanat Bahçesi Projesi için yetkili arkadaşlar ile dört gün süren deneyim paylaşımı eğitimleri düzenledik.
     Büyükşehir Belediyemizin uzman ekipleri tarafından, Eskişehir Belediyesi yetkililerine 4 gün boyunca hayvan barınak ve teşhir alanlarının tasarımı, iklim şartlarına uygun hayvan türlerini belirlenmesi, hayvanların bakım ve beslenmesinin yanında hayvanat bahçesinde görevlendirilecek personel eğitim konularını seminer eşliğinde paylaşıldı.
     Hayvanat bahçesinin kurulması ve işletilmesindeki tecrübelerini paylaşarak Eskişehirde kurulması planlanan hayvanat bahçesi için onlara bir nebze olsun katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Özsöyler, belediye olarak bu tür eğitim ve paylaşımlarla tüm kentlere destek sunmaya devam edeceklerini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinde 4 gün süren eğitimler sonrasında eğitime katılan personellere Özsöyler tarafından katılım belgeleri verildi.
     (ZER-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Eskişehirin modeli Gaziantep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER