Eskişehir Kent Belleği Müzesi açıldı

Eskişehir Kent Belleği Müzesi açıldı -Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Den Haags Historisch Müzesi işbirliğiyle hayata geçirilen Kent Belleği Müzesi hizmete açıldı -Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: -Eskişehir, 21inci


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Den Haags Historisch Müzesi işbirliğiyle hayata geçirilen Eskişehir Kent Belleği Müzesi, hizmete açıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Avrupa Birliği hibe programıyla gerçekleştirilen müzenin açılışında, belediyeciliğin sadece otomobillerin ulaşımını kolaylaştıracak düzenlemeler yapmak olmadığını söyledi.
     Kentlerin her şeyden önce Kültür demek olduğunu vurgulayan Büyükerşen, şunları kaydetti:
     Eskişehir, 21inci yüzyılın başında neredeyse sıfırdan bir kültür ve sanat şehri oldu. Yola çıkarken en önemli hedefimiz buydu. Bu yolda çok büyük mesafeler katettik. Bizim yaptıklarımız sayesindedir ki önümüzdeki yıl Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. Kent Belleği Müzesi ile Eskişehiri Eskişehir yapan değerleri, Eskişehirin belleğini, Eskişehirlilerin, Eskişehiri ziyaret edenlerin hizmetine sunuyoruz.
     Eskişehir Kent Belleği Müzesi Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Canan Demir de müzenin geleneksel müzecilik anlayışının çok daha ötesinde tasarlandığını ve zaman içinde kent belleğine ışık tutacak ilavelerle daha da zenginleşeceğini bildirdi.
     Hollanda Den Haags Historisch Müzesi Müdür Vekili Marco Van Baalen de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Kent Belleği Müzesi Projesinde işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Konuşmaların ardından, müzenin açılışı ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, eski Kılıçoğlu Sineması Genel Müdürü Ethem Arda ve Türkiyeye ilk kez immünfloresans yöntemini getirip uygulayan Prof. Dr. Asuman Müftüoğlu tarafından yapıldı.
     Açılışa, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fethi Heper ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Eskişehir Kent Belleği Müzesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER