Eskişehir Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Özmen:

Eskişehir Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Özmen: -Eskişehirde, akıllı kimlik kartı uygulamasına haziran ayında geçilecek


ESKİŞEHİR (A.A) - İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Kemal Özmen, Eskişehirde akıllı kimlik kartı uygulamasına haziran ayında geçileceğini söyledi.
     Özmen, Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Trabzonda 4 yıl İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü olarak görev yaptıktan sonra yaklaşık 6 ay önce Eskişehir Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne atandığını anımsattı.
     Öte yandan yerli çip ve milli yazılım içeren akıllı kimlik kartları ile ilgili TÜBİTAK tarafından yürütülen projenin pilot uygulamasının, 2008 yılı eylül ayında Boluda başlatıldığını hatırlatan Özmen, şöyle konuştu:
     Eskişehirde, akıllı kimlik kartı uygulamasına haziran ayında geçilecek. İl Nüfus Müdürlüğümüz, akıllı kimlik kartı dağıtımına başlanmadan önce vatandaşların parmak izlerinin de alınabileceği uygun ortam için yeniden dizayn edilecek.
     Özmen, akıllı kimlik kartlarının hayatın her alanında kullanılarak, sağlıktan, sosyal hizmete ve ulaşıma kadar birçok yerde kolaylık sağlamasının planlandığını anlattı.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden AA Bölge Müdürü Çetin de Özmene çalışmalarında başarılar diledi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Özmen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER